Lille Krokodille bliver væk

‣ Forfatter: Birde Poulsen

‣ Illustrator: Birde Poulsen

‣ Forlag: ABC

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Pris: 49,-

‣ Målgruppe:2+

‣ Sidetal: 28

‣ ISBN: 9788779162020

En tidlig forårsmorgen er Lille Krokodille helt vågen – men Store Krokodille bare sover og sover. Det er kedeligt! Så Lille Krokodille går sig en tur alene. Han plukker blomster og hygger sig, men pludselig opdager han, at han er faret vild! Heldigvis møder han Store Isbjørn, der følger ham hjem og alt ender godt.

Bogens illustrationer er fine og udtryksfulde akvareller – her ser vi i baggrunden, løbende gennem hele historien, hvordan morgensolen står op og dagslyset tager til i forårsskoven. I forgrunden står figurerne klart frem og forårsblomsterne giver et væld af flotte farver.

Teksten er kortfattet og simpel og fungerer fint til oplæsning for mindre børn. Flere steder lægges der op til, at oplæseren dramatiserer lidt – som fx da Store Isbjørn finder Lille Krokodille i skoven:’Jeg er blevet vææææææk,’ græder Lille Krokodille.

Dette er en sød og enkel lille bog om at blive væk og fundet igen; historien vil med sin højspændte dramatik nok blive en succes hos de yngste, mens voksenlæseren kan nyde de fine illustrationer.  

http://www.abc-forlag.dk/

http://birde.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Maria Seebach

Maria er uddannet pædagog og arbejder som sådan i en vuggestue i Hørsholm. Maria har specialiseret sig i de 0-6årige og bl.a. beskæftiget sig med pædagogens valg, vurdering og brug af børnelitteratur i daginstitutionen – derigennem har hun fået et særligt fokus på, hvordan forskellige bøger præsenterer børnene for forskellige udtryk, både æstetisk og kulturelt. Maria har især interesse i bøger henvendt til aldersgruppen 0-6 år, dvs. hovedsageligt billedbøger med hovedvægt på billedsiden og mere eller mindre tekst.