Lola og bandet

‣ Forfatter: Sabine Lemire

‣ Illustrator: Jenz Koudahl

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2019

‣ Målgruppe:9+

‣ Sidetal: 29

‣ Sværhedsgrad: Lix 12

‣ ISBN: 9788702284010

Lola og Uma er begge glade for at spille musik, og derfor har de lavet et band sammen. Uma synes, de mangler en trommeslager i bandet, mens Lola egentlig synes, det var helt fint med bare de to. De ender med at holde en audition, som resulterer i, at Aya og Otto bliver en del af bandet. Og måske er det ikke så skidt det dér med at blive flere i bandet, for ham Otto er lidt sød.

Lola og bandet er en sød, lille historie om venskab og om at prøve noget nyt. Lolas bekymringer om det at rokke ved det kendte og trygge kender mange børn (og voksne for den sags skyld) helt sikkert til. Og ligesom det i virkeligheden ofte viser sig, at der ikke var noget at være bange for, og at der endda kan komme noget godt ud af at prøve noget nyt, ender det også godt for Lola. Bogen er desuden sjov, og man sidder med et smil på læben, når man har læst den færdig.

Bogen er skrevet af Sabine Lemire, der udover at være børnebogsforfatter også er en sprudlende kilde af kreativitet med mange bøger om kreative projekter for børn og voksne på cv’et. Som børnebogsforfatter har hun blandt andet skrevet serien om Mira – en serie, som min egen datter har slugt med hud og hår. Jenz Koudahl har illustreret Lola og bandet, og hans karakteristiske og sjove streg er med til at gøre historien farverig.

Bogen er en del af del af Læs Løs-serien og kan placeres i afkodningsfasen, tidlig sikker læsning.

Sabine Lemires hjemmeside
Jenz Koudahls hjemmeside
Info om bogen på Gyldendals hjemmeside

Anmeldelsen er skrevet af Lonni Carlsen

Lonni er uddannet lærer og læringsvejleder og arbejder til daglig på Gildbroskolen i Ishøj. Hun underviser i udskolingen og er fagansvarlig for dansk på skolens læringscenter. Ydermere er hun beskikket censor i mundtlig og skriftlig dansk. Lonni har en særlig interesse for ungdomslitteratur samt grafiske romaner og billedbøger, der henvender sig til de ældste elever i folkeskolen.