Max og Bella skal begynde i skole

‣ Forfatter: Tove Krebs Lange

‣ Illustrator: Tove Krebs Lange

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2016

‣ Pris: 99,95

‣ Målgruppe:4+

‣ Sidetal: 32

‣ ISBN: 9788702186970

”Alle spørger hele tiden, om jeg glæder mig,” siger Bella. ”Men jeg ved ikke, om jeg glæder mig. Hvad hvis læreren skælder ud, eller der er nogen, der driller?” ”Lærerne i nulte skælder ikke ud” siger Max. ”Min storesøster siger, at lærerne først skælder ud i femte klasse.”

Max og Bella er bedste venner. I ”Max og Bella skal begynde i skole” leger Max og Bella skole – de skal nemlig snart begynde i børnehaveklasse, og de er meget spændte. Bella er dog også lidt nervøs, for hvad nu hvis der er noget man ikke kan finde ud af? Eller hvad nu hvis der er nogen der driller?

Max og Bella lærer både noget om trafikregler, regning og noget om bogstaverne og om månedernes rækkefølge. Og heldigvis viser det sig, at det er rigtig sjovt at starte i skole.

Forfatteren og illustratoren Tove Krebs Lange er kendt fra sine letlæsningsbøger om aben Læsefidusen. Her bevæger hun sig over på billedbogsområdet – og det gør hun bare rigtig godt!

Hun har selv illustreret bogen, og jeg er vild med de søde, farverige illustrationer, der helt sikkert vil begejstre de små tilhørere. Samtidig synes jeg, hun har formået at skrive en historie som kan fange selv mindre børnehavebørn og de yngste skolebørn (bogen blev testet på hjemmepublikummets drenge på 4 og 6).

Handlingen med skolestart og de bekymringer, der kan følge med forinden, er helt relevant og noget, mange børn sikkert kan nikke genkendende til. Den er tilpas letforståelig for de yngste, men samtidig så spændende og vedkommende for de ældste, at de også vil være med. Jeg synes bogen lægger op til en masse rigtig gode snakke mellem børn og forældre. Den får min varmeste anbefaling.

Bogen ”Max og Bella tager bussen” i samme serie er også anmeldt her på siden..

http://www.gyldendal.dk

http://tovekrebslange.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.