Max MoFo – Dynastiet

‣ Forfatter: Tine Bruun Rottbøll

‣ Forlag: Dansklærerforeningens Forlag

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 129

‣ Målgruppe:10+

‣ Sidetal: 79

‣ ISBN: 9788779967175

Anden bog i serien om gameren Max, der når han hopper ind i computerspilsverdenen forvandler sig til hardcore krigeren Max MoFo.

I ’Dynastiet’ har Max fået et nyt spil, der foregår i år 926 i Kina. Max MoFo er ninja og skal klare en bane og redde pigen Inuisho, Men Max MoFo er hverken udstyret med våben eller heste – i hvert fald ikke til at begynde med.

Og samtidig er der i den virkelige verden stadig flere der hiver i Max – både vennen Anton, pigen Luna og Max’ far.

Max?
Ja, far.
Vil du med ud en tur? Jeg skal ud og hente en masse ting i traileren, jeg tænkte, vi kunne hygge os med at gøre det sammen?
Max flytter vægten fra den ene fod til den anden. Fuck. Det plejer at være vildt hyggeligt at hænge ud med hans far, og normalt ville han altid tage med på sådan en lørdagstur. Lige nu hænger hans liv bare i en tynd tråd, og det samme gør Inuishos. Vil hans far forstå det?
Not exactly, vurderer Max.

Som i ’Dark Zone’ er det ret svært at forstå Max. Når man spiller et fedt spil vil man dele tips og taktikker med sine venner irl eller forsøge, dø, og forsøge igen. Men ikke Max. Og på den måde bliver bogen paradoksalt nok ikke en spil-bog, men en todelt bog om gameren Max og så en ninjahistorie om Max MoFo.

Og ligesom i den første bog har jeg svært ved at se, hvorfor Anton og pigerne har interesser i Max. Den del forbliver også i bind to et postulat.

Anden bog i serien om gameren Max, der i ’Dynastiet’ nu spiller et ninja-spil stadig som den snu dræbermaskine Max MoFo. Ligesom i første bind ’Dark zone’ bliver Max’ to verdener adskilt så bogen også bliver todelt: en bog om Max der sidder foran en computer. Og en bog om en ninja.

http://tinebruun.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.