Mere fart på, Mor Muh!

‣ Forfatter: Juija Wieslander

‣ Illustrator: Svend Nordqvist

‣ Oversætter: Kina Bodenhoff

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2016

‣ Pris: 130,-

‣ Målgruppe:3+

‣ Sidetal: 28

‣ ISBN: 9788702207552

Mor Muh gik frem og tilbage i vandet og trak sejlbåden efter sig. ”Muh, der dannes små bølger i vandet efter den, hvor sødt!” ”Knib mig i fjerene, du er en ko, Mor Muh! Hvis en ko går frem og tilbage i vandet og trækker en sejlbåd efter sig, så KOMMER der bølger!”

Juija Wieslander er tilbage med endnu en historie om verdens skøreste, sjoveste ko – Mor Muh!

Krage er som sædvanlig sur, og Mor Muh prøver at gøre ham glad. Krage synes nemlig, at alting går alt for langsomt, selv de fine både, Mor Muh trækker rundt med i søen. Der skal mere fart på, han vil have en racerbåd. Derfor tager han tilbage til værkstedet og opfinder sin egen racerbåd – men det ender med at gå ALT for stærkt, og Krage giver op og flyver væk igen, mens Mor Muh bader videre i søen. Moralen i slutningen af bogen: ”Hvis man flyver hurtigere end sig selv, bliver man rundtosset i hovedet”.

Det er en rigtig sød lille historie, som dog helt klart bæres af Svend Nordqvists fantastiske illustrationer. Jeg elsker ham også i Peddersen og Findus-bøgerne med de detaljerige illustrationer fulde af finurligheder, øjet kan hæfte sig ved, og i Mor Muh-bøgerne gør han det minsandten også godt. Sjove, søde illustrationer i dejlige varme farver, der vil gøre ethvert barn nysgerrig efter at følge med i historien.

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.