Mig og Marco

‣ Forfatter: Line Kyed Knudsen

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Pris: 229,95

‣ Målgruppe:11+

‣ Sidetal: 112

‣ ISBN: 9788711399873

I serien ”Elsker – elsker ikke” følger man fire veninder Sofie, Ida, Ella og Johanne, og hver bog fortælles af en af pigerne, som heldigvis er meget forskellige. Alle bøgerne handler om veninder, forelskelse, usikkerhed, sex, om at blive voksen, forhold til forældre.

Her i andet bind af serien “Elsker – elsker ikke” er Ida hovedpersonen.Hun er vidt forskellig fra Sofie og Ella. Ida er vældig tilbøjelig til at pynte på virkeligheden og veninderne ved godt at hun ind i mellem lyver og pynter  på historierne. Ida bor sammen med sin mor og hendes nye kæreste Rasmus, og hun  har lige fået en lillesøster, som hun ikke er særlig begejstret for. Derfor kan de ikke komme på sommerferie og yderligere skal de passe en hund. Ida føler sig alene og snydt, for Ella skal besøge sin familie på Mallorca i seks uger, mens hun bare skal være hjemme. Men en dag, da hun er ude med hunden, møder hun den smukkeste dreng og hans hund. De nyder sommeren og Ida er vildt forelsket og fortæller glamourøse historier om sit liv og sin familie, og glemmer helt at hun er kæreste med Alexander. Marco skal begynde på Idas skole efter ferien, men allerede inden ferien er slut, opdager Marco, at Ida har løjet for ham, og først nu går det virkelig op for Ida, hvor store konsekvenser, det har, når man lyver, og hun er skamfuld og ulykkelig.

Teksten er sat i en læsevenlig sats og omslaget signalerer moderne tøsebog. Serien kan minde om ”Veninder for altid” og ”Fyre og Flammer”, hvor hver bog også har sin hovedperson.

 ”Elsker – elsker ikke” – serien går rent ind hos de 11-14 årige piger, der ikke kan få nok af bøger om forelskelse og veninder. Forfatteren har skrevet flere bøger for den aldersgruppe, og hun ved lige præcis, hvad der rører sig hos pigerne. Samtidig skriver Line Kyed Knudsen i et let tilgængeligt sprog, og hun er helt inde i, hvordan veninderne både bruger og er afhængige af hinanden, så fremstillingen er helt troværdig og ikke overdrevet. Pigerne elsker at genkende sig selv og hinanden i  bøgerne, og det mestrer forfatteren til fulde. Line Kyed Knudsen fortæller  også ærligt om forældrene og deres bevæggrunde for at handle, som de gør, og det tror jeg også betyder noget for de unge læsere.

 

 

 

Anmeldelsen er skrevet af Birgitte Rasch

Jeg er uddannet lærer fra Nørre Nissum Seminarium og har arbejdet som lærer først i Albertslund og senere på Bernadotteskolen, hvor jeg både var lærer og skolebibliotekar. Jeg var med i ”Den gode historie” i flere omgange og har været forlagskonsulent i børne- og ungdomsbøger siden 2002.