Mika får magi

‣ Forfatter: Kit A. Rasmussen

‣ Illustrator: Anna Hoberg

‣ Forlag: alinea

‣ Udgivelsesår: 2024

‣ Pris: 199 kr.

‣ Målgruppe:6-8 år

‣ Sidetal: 24 sider

‣ Sværhedsgrad: Lix 4

‣ ISBN: 9788723569257

”Vis jeres magi.

Sama ser på Emi, Jun og Mika.

Emi kan lave lyn.
Jun kan lave lys.

Men Mika kan ikke noget.”

Og så må Mika gå ud i verden for at finde sin egen magi. Det viser sig, at hun kan lave is. Mika kan magi med is. Det bliver alligevel en god dag.

Serien ”Læs Lydret” fra  Alinea er inddelt i fire trin. Trin 0 har lydrette ord på 1 til 2 bogstaver og bruger 24 af de 120 almindelige ord. Trin 1 har lydrette ord på 1 -3 bogstaver. Trin 2 består af ord på 1 – 5 bogstaver og bruger 85 af de 120 almindelige ord. Trin 3 består af ord på 1- 6 bogstaver og bruger 120 almindelige ord.

Det er således en opgave for forfatteren at fortælle en god, medrivende, læseværdig historie med brug af lydrette ord og meget, meget korte ord og sætninger. Det lykkes.

Lixtallet i denne bog er på fire. Der er ingen, som i overhovedet ingen, ord, der er på mere end seks bogstaver. Sætningerne er korte. Fire ord er en sætning. Og så hedder børnene i bogen Emi, Jun og Mika. Kort og præcist.

Kit A. Rasmussen er årgang 1982. Hun har skrevet mange, mange gode børnebøger. Hun er uddannet fra forfatterskolen for børnelitteratur, og dette er den første af tre lydrette bøger om Mika. De kan absolut anbefales til de helt nye læsere.

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.