Mille Møgunge – En ballademagnet

‣ Forfatter: Joanna Nadin

‣ Illustrator: Jess Mikhail

‣ Forlag: Høst & Søn

‣ Udgivelsesår: 2017

‣ Målgruppe:8+

‣ Sidetal: 135

‣ ISBN: 9788763852500

Mille Møgunge hedder egentlig Kamille Madsen, men fordi Kamille altid laver ballade, har hendes far – som en joke – givet hende det mundrette øgenavn: Mille Møgunge. Det er bare sådan med Mille, at selvom hun aldrig forsøger at lave rav i den, så ender det alligevel næsten altid galt, når hun får en god idé. Som for eksempel dengang hun kom til at barbere sin kusine skaldet og bagefter prøvede at sætte håret fast igen med tape, eller da hun stjal en hund, eller da farmor brækkede benet, fordi hun faldt i Milles hjemmelavede tyvefælde.

Der er lidt Emil fra Lønneberg over Mille Møgunge. En nutidig pendant kunne være bøgerne om Villads fra Valby. Både Emil og Villads har det samme nysgerrigheds-gen, der ofte fører til ballade, som Mille Møgunge har. Der findes ikke mange af denne slags ballade-bøger, hvor hovedpersonen er en pige, så Mille er et frisk pust.

Bogen er rigt illustreret af den erfarne Jess Mikhail. Illustrationerne er skæve og skøre på den gode måde, og de er til tider helt tegneserieagtige. De løfter historien gevaldigt og sammen med den store skrifttype gør de bogen læsbar for børn helt ned i 1. klasse.

Joanna Nadin
Jess Mikhail
Info om bogen på Høst & Søns hjemmeside

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.