Min første findebog

‣ Forfatter: Fiona Watt

‣ Illustrator: Stephen Barker

‣ Oversætter: Gitte Ladefoged

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Målgruppe:1+

‣ Sidetal: 28

‣ ISBN: 9788711321195

En myldrebog for de allermindste.

De tykke sider er dækket af farverige, men stadig simple illustrationer af små og store dyr, køretøjer, natur, rumraketter, monstre og dagligdagsting. Indimellem det ikke alt for uoverskuelige virvar, står så hist og pist spørgsmål og instruktioner: ”Hvem har spist en fisk?”, ”Find en blå måge.”.

Bogen fremstår ikke som sådan hverken særligt original eller speciel – illustrationerne, der mest af alt minder om ’lidt for pæne’ børnetegninger produceret med fedtfarver, er søde, men ikke anderledes end så meget andet.

Alligevel er bogen i nogen grad anbefalelsesværdig, i dét den med succes tager en kendt billedbogs-’genre’ – myldrebogen – og nedskalerer den til de alleryngste. Her er rod og virvar, som sig hør og bør i denne type bog, men ikke flere detaljer, end at selv det 1½-2årige barn har en chance for at overskue vrimlen. Desuden formår teksten at skabe mulighed for snak om både tal og farver, uden at dette kommer til at virke påtaget belærende.

Alt i alt en fin lille bog, som både de mindste og deres voksne sikkert vil hygge sig med.

http://www.carlsen.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Maria Seebach

Maria er uddannet pædagog og arbejder som sådan i en vuggestue i Hørsholm. Maria har specialiseret sig i de 0-6årige og bl.a. beskæftiget sig med pædagogens valg, vurdering og brug af børnelitteratur i daginstitutionen – derigennem har hun fået et særligt fokus på, hvordan forskellige bøger præsenterer børnene for forskellige udtryk, både æstetisk og kulturelt. Maria har især interesse i bøger henvendt til aldersgruppen 0-6 år, dvs. hovedsageligt billedbøger med hovedvægt på billedsiden og mere eller mindre tekst.