Min første køkkenhave

‣ Forfatter: Emilie Aastrup

‣ Illustrator: Emilie Aastrup

‣ Forlag: Alvilda

‣ Udgivelsesår: 2023

‣ Pris: 149,95

‣ Målgruppe:8+

‣ Sidetal: 43

‣ ISBN: 9788741523682

I ”Min første køkkenhave” præsenteres læseren for alt, hvad der er værd at vide, når man gerne vil anlægge en køkkenhave fra bunden. Helt fra hvordan et frø vokser og hvordan man anlægger bede, til selve såningen, hvordan man passer de fine nye spirer, og hvordan man laver sin egen kompost.

Det sidste stykke af bogen får hver grøntsag sit eget opslag med dyrkningsvejledning, og allersidst i bogen er et opslag hvor der lægges op til, at man kan tegne sin egen køkkenhave.

Det hele præsenteres med utroligt fine farveillustrationer af forfatteren selv. De er både meget informative, for eksempel illustrationerne af hvordan man helt præcist anlægger et bed, og hvor meget plads der bør være mellem rækkerne, til virkelig gode og naturtro illustrationer af de forskellige planter og frø.

Det er i det hele taget en både brugbar og æstetisk skøn bog, der både vil glæde barnet og den voksne der læser med.

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.