Naja Münster: Den store fuglefest

‣ Forfatter: Line Kyed Knudsen

‣ Illustrator: Sara Bøgh Jensen

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2019

‣ Pris: 149

‣ Målgruppe:7-10 år

‣ Sidetal: 128

‣ ISBN: 9788711914991

”Hej alle sammen, og velkommen til den her video. Hov. Vent. Stop lige engang. Det her er jo ikke en af mine videoer. Det er en bog. Så jeg starter lige igen. Vi kan bare klippe det ud.”

Sådan lyder indledningen til den nye serie om Naja Münster. Der er udkommet to bøger, så der er grund til at forvente en serie.

Det er der ellers ikke nogen særlig grund til, hvis man læser bogen med et kvalitet-i-børnelitteraturen-blik. Det er simpelthen dårligt håndværk, der præsenteres her.

Der refereres hele tiden til den (eller de) youtubekanaler, som Naja (og alle hendes brødre og hendes mor) har. Det bliver et rod af ”det kan man se på min videoblog, men…” og så bogformen.

Det er også en bog helt uden handling, – hvis man ser bort fra, at Naja vil holde en fest for sin undulat. Sproget forsøger at være ”fortællende” og ”snakkende”, og derfor bliver sætningerne til tider lange, selvrettende, abstrakte og meget ulæselige for netop målgruppens læsere.

På Naja Münsters youtubekanal er der en video, hvor Naja selv præsenterer de to bøger, der er udkommet, nemlig ”Naja Münster: Den store fuglefest” og ”Naja Münster: En temmelig tosset telttur”. Det er Line Kyed Knudsen, der står som forfatter, men det er navnet Naja, der sælger bogen.

Der findes mange, mange, mange gode bøger, der henvender sig til børn i alderen 7- 10 år. Man kan følge Naja på youtube, det må være nok. Der er ingen grund (udover måske økonomi) til også at læse om hende.

Link til Naja Münsters blog

Naja Münster præsenterer sine bøger

 

 

 

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg,Medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere. Favoritbørnelitteratur: