Naja Münster: En temmelig tosset telttur

‣ Forfatter: Line Kyed Knudsen

‣ Illustrator: Sara Bøgh Jensen

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2019

‣ Pris: 149

‣ Målgruppe:7-10 år

‣ Sidetal: 112

‣ ISBN: 9788711915059

”Nå, men når man er youtuber, som mig og Morten er, så gælder det om at få ideer. Og det er Morten god til. Gigagod. Måske lidt for god. For en dag fik han en sindssyg ide til en video, som endte vildere, end politiet tillader, som min far nogle gange siger, når han har været til fest. Og det er her, min gyserhistorie begynder.”

Sådan. Så er vi med. Det er Naja Münster, der skriver, – eller rettere: det er Line Kyed Knudsen, der skriver på vegne af Naja. På bagsiden står der: Naja Münster glæder sig. Morten vil på MISSION i skoven. Finde en ULV og filme den til YouTube.” Sådan er hele deres liv og hele denne bog tilsyneladende: Alt laves, for at det kan filmes. Det er gigatræls. Mega-giga-træls at læse om.

Der sker ikke ret meget. Når man ved, hvor meget youtube-filmene redigeres, så kunne man ønske, at der var redigeret lidt mere i denne bog, så en hel del af fyldet var kastet ud.

Når man filmer, så taler man et andet sprog, end når man skriver en bog. Skriftsproget kan bearbejdes på en anden måde, end den flygtige mundtlighed kan. Det kan anbefales, at man ser youtubekanalen med Naja. Så må det være nok.

 

Link: Link til Naja Münsters blog

 

 

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg,Medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere. Favoritbørnelitteratur: