Niels Oles far hænger ikke på træerne

‣ Forfatter: Oskar K

‣ Illustrator: Rasmus Bregnhøi

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Pris: 149,00

‣ Målgruppe:4. - 6. klasse, 10+

‣ Sidetal: 47

‣ Sværhedsgrad: Lix: 23

‣ ISBN: 9788702150650

”Jeg troede sgu, Niller var din far, ” siger August. ”Det er han jo også – på en måde…” ”Men ikke din rigtige far?” ”Nææ, ham kender jeg ikke. Han kender heller ikke mig. Han ved ikke engang, at jeg eksisterer. Men jeg har nok en masse halvsøstre og halvbrødre…” ”Hvad har du?” ”Han er donor.” ”Bloddonor?” ”Nej, sæddonor. Anonym.”

De to venner August og Niels Ole sidder og taler om hvor de hver især kommer fra. Det viser sig ikke at være så lige til at forklare. Drengene beslutter sig for at lave et stamtræ over Niels Oles store sammenbragte familie. Under tilblivelsen af stamtræet kommer drengene ind på flere temaer, som eksempelvis rugemødre, sæddonere, lesbiske mødre, selvmord og skilsmisser.

Rasmus Bregnhøis naivistiske tegninger er både meget illustrative og morsomme og giver i den grad teksten liv.

Denne bog er på ingen måde kedelig! Den er spækket med store etiske spørgsmål og temaer. Det kræver en vis indsigt og modenhed fra læserens side, at kunne forstå og forholde sig til teksten . Bogen kommer bedst til sin ret, hvis den bliver formidlet af en voksen, som forstår at uddybe de mange svære ord og begreber.

www.gyldendal-uddannelse.dk

www.dingo.gyldendal.dk

http://www.oscar-k.dk/

http://rasmusbregnhoi.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Pia Aagesen Kleinert og Sanne Katrine Haugaard

Du kan se den enkelte anmelder her på anmeldersiden