Op og ned

‣ Forfatter: Oliver Jeffers

‣ Illustrator: Oliver Jeffers

‣ Oversætter: Camilla Schierbeck

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2021

‣ Pris: 319

‣ Målgruppe:3-7 år

‣ Sidetal: 40

‣ ISBN: 9788711991404

 

”Der var engang to venner…. Og de lavede alting sammen. Indtil den dag pingvinen besluttede, at der var noget vigtigt, den ville gøre helt alene….:”

 

Det er en dreng og en pingvin, der er de bedste venner. Til tider vil man ikke lave alt sammen; somme tider kan det være fint at afprøve noget selv. Det gør pingvinen så. Men alligevel er det jo ikke nemt at være uden venner.

”Senere samme aften sad pingvinen og savnede sin ven. Og drengen kunne ikke sove, fordi han var så bekymret for sin ven.”

Der sker en del, men pingvinen og drengen finder ud af, at en virkelig ven er det, der tæller.

Oliver Jeffers står for både tekst- og billedsiden. Billedsiden er klar og enkel. Drengen har en tydelig ”find-Holger-stribet” trøje på, og pingvinen i sort og hvid har klart orange næb.

Et rigtigt venskab holder, også når der er krise i venskabet. Det er moralen.

 

 

 

 

Læs mere om forfatteren

 

 

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg,Medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere. Favoritbørnelitteratur: