Otto kan selv 

‣ Forfatter: Lars Daneskov

‣ Illustrator: Pernille Lykkegård

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2021

‣ Pris: Set til 199,-

‣ Målgruppe:Fra 2 år

‣ Sidetal: 80

‣ ISBN: 9788702313178

Otto kan selv indeholder tre historier om drengen Otto. Fælles for de tre historier er, at Otto kan selv. En selvstændighed de fleste forældre måske kan nikke genkende til hos deres eget barn. Fokuset i de tre fortællinger ligger på barnet Otto, som både selv kan stå op og lave sin egen morgenmad, mens mor og far sover, og lave sin egen pizza med yoghurt, vingummi og lakridspiber.

Bogen har et æstetisk layout med billeder på højre side og et kvadratisk tekststykke på venstre side. Pernille Lykkegårds illustrationer er humoristiske og supplerer tekstsiden på fineste vis. Personligt elsker jeg den ironi, der ligger mellem tekst- og billedsiden, og selv min næsten 3-årige herhjemme kan aflæse ironien mellem billederne, og det som bliver læst højt, hvilket har givet anledning til en fin dialog omkring ansigtsudtryk mm.

Lars Daneskov har efterhånden en lang række fine bøger på CVét, og bogen om Otto er den tredje i rækken, efter Godnat og sjov godt og Otto´s ikke-noget historier.

Bogen egner sig som højtlæsning fra omkring 2 års alderen. Otto kan selv er både velegnet til brug i dagpleje/vuggestue og børnehaver. 

Anmeldelsen er skrevet af Nina Færge Rabjerg

Nina er uddannet lærer (2014) og Cand. Pæd. i didaktik dansk med speciale i litterær vurdering af børnelitteratur (2020). Hun arbejder delvist som lærer og delvist som freelanceskribent, hvor hun udarbejder undervisningsmateriale til skønlitterære værker. Nina elsker bøger og specielt børne- og ungdomslitteratur - fra smukke billedbøger over skæve grafiske romaner til den gode fortælling.