Papsøstre

‣ Forfatter: Nicole Boyle-Rødtness

‣ Forlag: Forlaget Facet

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Pris: 169,95

‣ Målgruppe:12+

‣ Sidetal: 204

‣ ISBN: 9788792879301

Mors kinder bliver røde. Jeg kan se hende kæmpe med sig selv. Var det mig, der talte sådan til hende, så havde hun givet mig en skideballe. Men det er ikke mig, der siger det. Og mor ved tydeligvis ikke, hvad hun skal stille op.
Kort efter rykker køen, og et toilet bliver frit. Mor skynder sig derind. Døren smækker, og jeg vender mig mod Pil. Ved, at jeg kun har få minutter uden at blive overvåget af mor.
”Du opfører dig som en rigtig røv”, siger jeg.

Igen stirrer de omkringstående, og Pil åbner munden til et comeback, men jeg bliver reddet af endnu en toiletdør, der går op.

Den 14-årige Matilde bor alene sammen med sin mor. Hendes far er død for fem år siden, og hendes mor har endelig fundet en ny kæreste. Desværre viser kæresten sig at være far til Pil, Matildes klassekammerat og ærkefjende. Pils forældre er separerede. Hendes mor bor og arbejder i Paris, og lover hele tiden mere end hun kan holde med hensyn til at besøge Pil. Pil har dog ikke opgivet tanken om, at hendes forældre skal finde sammen igen, og det passer hende derfor bestemt ikke, at faren nu har mødt en ny. Matilde interesserer sig for heksekunst – wicca – som hun dyrker sammen med veninderne Frederikke og Victoria. Victoria er også Pils bedste veninde, og det skaber en del hemmelighedskræmmerier og skyldfølelser. Pil er interesseret i mode og har en modeblog, som hun har oprettet med hjælp fra drengen Danny, som hun hen af vejen bliver mere og mere forelsket i. Historien fortælles skiftevis af Pil og Matilde, så læseren får indblik i begge pigers tanker og følelser. Historiens klimaks sker da de to familier er flyttet sammen (’på prøve’), og Pils mor kommer hjem fra Paris midt i det hele, og vil have sin familie tilbage.

Papsøstre er anden del af serien Wicca-veninder. Bogens slutning lægger op til endnu et bind i serien. Første del hedder Chatsøstre, og har ikke været denne anmelder i hænde. Selvom det nok kan anbefales at læse bind 1 først, så kan Papsøstre også læses uafhængigt.

Der er meget på spil i bogen. Der er primært konflikten mellem Pil og Matilde. Der er Pils problemer med hendes forældre, især hendes mor, som nærmest er ligeglad med hende. Der er Pils forelskelse i Danny. Der er det hemmelige venskab mellem Matilde og Victoria. Det lettere mystiske omkring wicca-dyrkelsen spiller kun en ganske lille rolle, men giver historien et fint krydderi. Ligger fint i tråd med serierne Elsker – elsker ikke af Line Kyed Knudsen eller Knus-klubben af Gitte Løkkegaard.

 

http://forlaget-facet.dk/produkt/papsostre-wicca-veninder-2/

http://nicoleboyleroedtnes.blogspot.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Louise Greiner

Har læst bøger altid og altid! Louise blev uddannet til børnebibliotekar i 1994, og har siden da tvunget gode bøger ned i halsen på alle som gad lægge krop til. De sidste 14 år er det primært gået ud over børnene i Albertslund, når de lægger vejen forbi børnebiblioteket. På sidelinjen er hun freelance konsulent hos et større forlag, og blogger om bøger både privat og i arbejdsøjemed. Når hun ikke læser, kæmper Louise en halvhjertet kamp mod ukrudtet i haven, ser film, spiller rollespil, cykler og går vild i skoven, mens hun tænker store tanker. Louise læser mest fantasybøger, historiske romaner, smukke og skæve billedbøger, tegneserier og bøger om seje piger.