Pia Linda og mor leger

‣ Forfatter: Andreas Kirstein Bræstrup

‣ Illustrator: Rasmus Bregnhøi

‣ Forlag: ABC

‣ Udgivelsesår: 2014

‣ Pris: 229,95

‣ Målgruppe:3+

‣ Sidetal: 32

‣ ISBN: 9788779162365

Vi kender Pia Linda fra bøgerne om Poul og far, hvor hun var Pouls dukke. Nu er rollerne byttet om, og Pia Linda er en pige, der bor sammen med sin noget specielle og krævende mor, der opfører sig som et forkælet barn.

I ”Pia Linda og mor leger” vil Pia Linda egentlig lege med sine legekammerater hjemme i huset, men da de ikke er hjemme tilbyder mor sig for en gangs skyld. Hun er nemlig supergod til at lege, siger hun. Men mor vil bestemme i alle legene. Hun tager alle de gode farver i perlerne, og hun vil være både Ken og Barbie – Pia Linda kan få lov at være hund, og da de har leget klæde ud og sminkeleg, falder mor ganske enkelt i søvn. Og det kan Pia Linda egentlig godt forstå. Det er nemlig rigtig hårdt at lege så meget.

Det er Rasmus Bregnehøj, der illustrerer og hans streg både understøtter og meddigter i den grad historien. Med sin enkle streg bidrager han til at give fortællingen liv, og som altid er der humor i hans billeder. Den kvikke læser vil straks opdage, at Pia Lindas dukke er Poul, godt gået!

Hvor forfatteren lod Pouls far være sød og meget overbærende,  er rollerne nu byttet helt om. Pia Lindas mor en karikatur af nogle moderne mødre, der stadig har svært ved at  finde ud af, at der er andre behov at opfylde end lige deres egne. Heldigvis ligger den kærlige humor i hele bogen, og der er ingen løftede pegefingre. Mange fornuftige børn vil undre sig over mors adfærd, for den går ud over alt, hvad de har lært om at være sammen.

Bøgerne er et godt udgangspunkt for en snak om, hvem der egentlig bestemmer, og de kloge børn vil også kunne overføre mors mønster på de kammerater, der altid tror, at de har mere at sige end andre –  og de klogeste kan måske se sig selv i bare lidt af mors adfærd.

”Pia Linda og mor” er  en ny serie, og jeg synes, det er skønt med den fine humoristiske vinkel på samværet mellem mor og datter, og jeg glæder mig allerede til de næste bøger i serien.

 http://www.abc-forlag.dk/

http://rasmusbregnhoi.dk/

 

 

 

Anmeldelsen er skrevet af Birgitte Rasch

Jeg er uddannet lærer fra Nørre Nissum Seminarium og har arbejdet som lærer først i Albertslund og senere på Bernadotteskolen, hvor jeg både var lærer og skolebibliotekar. Jeg var med i ”Den gode historie” i flere omgange og har været forlagskonsulent i børne- og ungdomsbøger siden 2002.