Ricky Ricotta og Voodogribbene fra Venus

‣ Forfatter: Dav Pilkey

‣ Illustrator: Dan Santat

‣ Oversætter: Lars Bøgeholt Pedersen

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 99,85

‣ Målgruppe:5+

‣ Sidetal: 128

‣ ISBN: 9788702167122

Det var spisetid hos familien Ricotta. Rickys far sad ved bordet. Rickys mor sad ved bordet. Men Ricky sad ikke ved bordet

– sådan kan man se, at enhver begynder i læsningens kunst følges på vej. Det er ikke svært at afkode denne første side i tredje bind af serien om Ricky, den lille mus fra Pibestrup, der har en megarobot som ven.

Dette tredje bind handler om Viktor von Voldgrib, der bor et helt andet sted, næsten femogtyve millioner kilometer væk, – nemlig på Venus. Det er en planet Viktor von Voldgrib hader at bo på. Der er for varmt, det er 864  grader og der er 2915 timer til solnedgang. En virkelig dårlig planet at bo på.

Venusgribbene angriber skolen, hvor Ricky befinder sig. Her hedder lærerne Emmentaler, Parmesan og Mozzarello, – gode navne for mus. Angrebet bliver – ikke overraskende  – imødegået fra Ricky og megarobotten. De bager kager, der indeholder det megastærke chilipeber fra Mexico. Så ved enhver, at sultne venusgribbe vil få det varmt.

Også denne bog er en kombination af mange medier: tekst, tegninger, tegneserie og ”vend-o-rama”. Det er multimedialt på papir. Det er godt læsestof til nye læsere.

http://www.pilkey.com/

 

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.