Rita og Krokodille – Camping

‣ Forfatter: Siri Melchior

‣ Illustrator: Siri Melchior

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2014

‣ Pris: 79,96

‣ Målgruppe:3+

‣ Sidetal: 32

‣ ISBN: 9788702156843

Der bor en krokodille i Ritas badekar. Men han er ikke spor farlig.

”Op med dig, Krokodille!” råber Rita. ”I dag skal vi på camping!”

Og så er historien i gang. Rita og Krokodille tager af sted på telttur med oppakning og pølser – og Krokodilles lommelygte, der viser sig at være en god hjælp i alle nattens uhyggelige skygger.

Siri Melchiors streg og billedunivers er indtagende og genkendeligt; Rita er vist i familie med Lili fra samme hånd. Teksten er let oplæst og fortællingen glider fint fremad – på sine steder både lidenskabelig og poetisk, så man må lægge følelser i ordene:

Rita løber lige ind i monsteret for at få det væk, for at vælte det og rulle det ned ad bjerget, langt væk fra Krokodille!

Rita og Krokodilles campingtur er en skøn lille historie om at være bange for mørke og om, hvordan man kan overvinde sin egen frygt, for at være der for en ven.

De to venner kan også findes i filmudgave bl.a. på Ramasjang på DR og på filmstriben.dk.

Rita og Krokodille – Camping – Gyldendal

 

Anmeldelsen er skrevet af Maria Seebach

Maria er uddannet pædagog og arbejder som sådan i en vuggestue i Hørsholm. Maria har specialiseret sig i de 0-6årige og bl.a. beskæftiget sig med pædagogens valg, vurdering og brug af børnelitteratur i daginstitutionen – derigennem har hun fået et særligt fokus på, hvordan forskellige bøger præsenterer børnene for forskellige udtryk, både æstetisk og kulturelt. Maria har især interesse i bøger henvendt til aldersgruppen 0-6 år, dvs. hovedsageligt billedbøger med hovedvægt på billedsiden og mere eller mindre tekst.