Ritas soveben

‣ Forfatter: Arko Højholt

‣ Illustrator: Arko Højholt

‣ Forlag: Vild Maskine

‣ Udgivelsesår: 2019

‣ Pris: 230,00

‣ Målgruppe:3+

‣ Sidetal: 28

‣ ISBN: 9788793404458

Det er puttetid, og Rita skal i seng. Men hvor er hendes soveben? Rita og far leder hele lejligheden igennem og finder mange slags ben: Løbeben, klatreben, hoppeben, danseben, listeben og trampeben. Det er sjove ben, der alle sammen skal prøves af, men ingen af dem dur, når man skal til at sove. Til sidst finder de dog sovebenene, og SÅ er Rita klar til at blive puttet.

Arko Højholt tager i Ritas soveben fat i noget af det, alle forældre kender: Problemer med at finde ro, når det bliver puttetid. Denne anmelder kan i hvert fald godt huske problematikken, da børnene var mindre og ALT andet var sjovere end at skulle sove, når det var puttetid. Her ville en bog som Ritas soveben have været guld værd. Bogen er sjov, skrevet helt i børnehøjde og med et glimt i øjet. Den kan uden tvivl lægge op til en god dialog mellem barn og voksen om det med at falde til ro, inden man skal sove. Som
forfatteren selv har udtalt, så får barnet lige mulighed for at brænde det sidste krudt af inden sengetid, når de forskellige ben skal prøves af.

Arko Højholt har selv illustreret bogen, og illustrationerne fungerer bare rigtig godt. Der er masser af farver og detaljer og finurligheder man kan fordybe sig i, både for barnet og den voksne.

Alt i alt er Ritas soveben en succes, hvis man spørger mig. Den taler lige ind i noget, de fleste forældre (og børn) kan genkende. Den er sjov (både at få læst, men bestemt også at læse højt) og den er virkelig fint illustreret.

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.