Robinsamse – fanget i computeren

‣ Forfatter: Kim Langer

‣ Illustrator: Samrita Kaur

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2019

‣ Pris: 150,00

‣ Målgruppe:8+

‣ Sidetal: 74

‣ ISBN: 9788702282672

Robin og Samrita er kærester og bor sammen. I Robinsamse – fanget i computeren har Robin fået fat i et nyt fedt computerspil: Dødslabyrinten. Han har godt nok lovet Samrita at han vil skære lidt ned på computerspillet, men han MÅ bare spille det her nye spil. Så da Samrita spørger om hun så ikke må spille med, er Robin nødt til at give efter og lade hende være med, så han kan fortsætte gamingen.

Det viser sig, at Samrita faktisk er rigtig god til at spille computer, og parret har det rigtig skægt med spillet. Men der er noget galt; langsomt går det op for Robin og Samrita, at spillet faktisk er potentielt livsfarligt, og de bliver nødt til at bruge hver deres evner og spille sammen for at overleve.

Der er efterhånden flere kendte youtubere der er med til at lave bøger, og serien med Robinsamse er nogle af de gode af slagsen. Det er nogle rigtig søde historier med noget på hjerte, og så er det et kæmpestort plus, at de er rigt illustreret af den ene halvdel af Robinsamse, Samrita Kaur. Hendes stil minder lidt om mangategneseriestilen, og de er farverige og skønne og supplerer teksten virkelig fint.

Bogen Robinsamse – fanget i computeren, er fjerde del af serien, (og hele serien, sådan set) vil både være et hit til selvlæsning, men bestemt også til højtlæsning. Den er sat med store typer og god linjeafstand – og ud over at den naturligvis vil tiltale de børn der kender Robinsamse fra Youtube, vil den lækre, farverige forside helt sikkert også fange mange andre børn; og kan man lide en god historie med lidt eventyr, bliver man bestemt ikke skuffet over seriebogen her, som nu i alt rummer 5 bind.

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.