Så er vi to

‣ Forfatter: Cecilie Wallengren

‣ Illustrator: Amanda Eriksson

‣ Forlag: Høst & Søn

‣ Udgivelsesår: 2014

‣ Pris: 199,95

‣ Målgruppe:2+

‣ Sidetal: 32

‣ ISBN: 9788763831239

Det er dejligt at være to… Sådan starter Wallengren og Erikssons lille billedfortælling om et harmonisk søskendepar, der i fryd og gammen leger, deler og krammer sig gennem tilværelsen. Der er ingen fortløbende handling; hvert opslag er en ny situation, der med illustration og en kort tekst viser, hvorfor det er skønt at have en søskende – man kan bade sammen, gå til læge sammen, passe på hinanden i skolegården og hjælpes ad med at nå kagedåsen.

Illustrationerne er farverige og udtryksfulde akvareller med fine detaljer – forholdsvis realistiske i udtrykket, men leger dog her og der lidt med vinkler og proportioner; fx ses julebordet fra oven og lægen er illustreret som kæmpestor i forhold til de to børn på undersøgelsesbriksen.

Teksten er kortfattet og repetitiv; billederne får i høj grad lov at tale for sig selv og den simple tekst gør bogen meget velegnet til yngre børn.

I forhold til de gængse bøger om søskende, der i høj grad fokuserer på det, der er svært, adskiller denne sig ved at være udelukkende positiv. Desværre fremstår den i længden lidt for lyserød og symbiotisk – selvom der i bagsidens resumé fremhæves, at den omhandler søskenderelationens ’magiske øjeblikke’, virker det i fortællingen som en konstant tilstand af lykke. Det havde klædt denne bog med en smule kontrast i familielivets lyksaligheder. 

Cecilie Wallengren: http://www.rosinante.dk/

Amanda Eriksson: http://www.amandaeriksson.se/

Høst & Søn: http://www.hoest.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Maria Seebach

Maria er uddannet pædagog og arbejder som sådan i en vuggestue i Hørsholm. Maria har specialiseret sig i de 0-6årige og bl.a. beskæftiget sig med pædagogens valg, vurdering og brug af børnelitteratur i daginstitutionen – derigennem har hun fået et særligt fokus på, hvordan forskellige bøger præsenterer børnene for forskellige udtryk, både æstetisk og kulturelt. Maria har især interesse i bøger henvendt til aldersgruppen 0-6 år, dvs. hovedsageligt billedbøger med hovedvægt på billedsiden og mere eller mindre tekst.