Sille går sin vej

‣ Forfatter: Johanne Mathiasen

‣ Illustrator: Kirsten Raagaard

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Pris: 149,95

‣ Målgruppe:1.-3. klasse

‣ Sidetal: 46

‣ Sværhedsgrad: Lix: 8

‣ ISBN: 9788711378533

Sille vil gå sin vej. Hun vil stikke af. Men hvad skal hun have med? Sille tager en pakke kiks, en banan og en lille kakao. Så pakker hun det hele i et stykke stof. Hun binder bylten fast på en kæp. Nu er hun klar!

Silles mor har lovet, at hun og Sille skal i biografen. Sille glæder sig. Men mor har glemt, at hun skal til møde. Derfor må Silles storesøster Lisa på 15 år passe Sille mens mor er væk. Sille er meget vred og skuffet over, at mor ikke kan holde deres aftale. Hun synes ikke Lisa er en god og sød babysitter, for hun taler i telefon hele tiden. Sille beslutter sig for at gå hjemmefra.  Hun går over til sin ven Malte for at høre, om han vil stikke af sammen med hende.

Illustrationerne er søde og understøtter teksten fint, dog uden at tilføje noget nyt til historien.

”Sille går sin vej” er en ny titel i Carlsens nye serie ”De små stribede”.  Det er en ny begynderlæsningsserie, som henvender sig til de allerførste, nye læsere. Serien indeholder bøger på to niveauer: Et der retter sig mod de læsere, som netop har lært lydende og skal til at læse sammenhængende tekster (ca. lix 5). Se efter den med zebraen. Og et, der retter sig mod de læsere, der kan læse flere og længere ord, og som er i stand til at læse længere tekster (lix 8-12). Se efter den med tigeren.

Det er en rigtig fin lille historie med et relevant dilemma om det at blive skuffet, og at kunne blive gode venner igen og tilgive.

www.carlsen.dk

www.lindhardtogringhof.dk

Anmeldelsen er skrevet af Pia Aagesen Kleinert og Sanne Katrine Haugaard

Du kan se den enkelte anmelder her på anmeldersiden