Skyggeskoven, begyndelsen

‣ Forfatter: Maria Frantzen Sanko

‣ Forlag: Alinea

‣ Udgivelsesår: 2023

‣ Pris: 375 kr.

‣ Målgruppe:12-16 år

‣ Sidetal: 152 sider

‣ Sværhedsgrad: Lix 20

‣ ISBN: 9788723567406

Folk siger, at Noras søster, Laura, døde i en bilulykke, men selv er Nora ikke helt så sikker. Faktisk, er hun sikker på, at Laura stadig lever. At hun er derude et sted. Pludselig dukker Lauras dagbog op, og den vigtigste gåde i Noras liv skal løses.

Skoven er forbudt. Helt forbudt. Når Nora kigger på skoven, er det som om det hele summer. Som om hun er forbundet med skoven. Som om den er levende. Noras far siger, at skoven er livsfarlig og at folk, som går derind ikke kommer ud igen i live. Det hele er så hemmelighedsfulgt, og en dag står Nora foran den skov, som måske kan blive enden på livet. Men Nora må finde sin søster. Koste hvad det koste vil.

En meget gribende og nervepirrende spændingsbog, som uden tvivl lægger op til en to’er.
Meget vellykket plot, som holder læseren tæt til ilden. Derudover har bogen en stærk hovedkarakter, som gennemgår flere dramatiske og spændende begivenheder. Bogen holder læserens opmærksomhed fast, og forfatteren har evnen til at efterlade læseren med en følelse af tilfredshed, også selvom der klart skal endnu en bog til, før vi får svar på, hvad der er sket med Laura, Nora og de andre, som er involveret i dette spindelvæv af hemmeligheder.

Meget spændende krimi og gådebog til unge drenge- og piger på 12 -16år.
Bogens opbygning og sprogvalg gør den relevant og letlæselig for en bred læsegruppe.
Sidernes farver er forskellige alt efter, om man læser i dagbogen, tanker eller plot. Dette gør bogen meget overskuelig.
Derudover bidrager det til, at læseren får dybe følelser for hovedkarakteren, søsteren og alt det, som foregår, da man kommer helt ind under huden på dem samtidig med, at plottet kører ved siden af.

Meget anbefalelsesværdig, og jeg ser frem til at læse efterfølgeren.

Anmeldelsen er skrevet af Louise Sommer

Jeg studerer til lærer på UCN i Aalborg. Her læser jeg dansk, kristendomskundskab og billedkunst til indskolingen og mellemtrinnet. Udover at studerer, arbejde og læse er jeg mor til en dreng og bonusmor til 2 piger. Derudover er jeg bosat i Gistrup i et dejligt hus. Jeg elsker både bøger til børn, unge og voksne. De bøger, hvor jeg lærer nyt, bliver fanget fra starten eller får noget at tænke over, er mine favoritter.