Som plumrevand og slatten salat – Ellinor 2

‣ Forfatter: Julie Sternberg

‣ Illustrator: Matthew Cordell

‣ Oversætter: Louise Urth Olsen

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Pris: 179,95

‣ Målgruppe:8+

‣ Sidetal: 128

‣ ISBN: 9788702156805

Efter frokost og en guidet tur rundt i lejren stod vi alle sammen på badebroen, i bare tæer og badetøj og ventede på svømmeprøven. Træet føltes hårdt under mine fødder og solen bagte på mine skuldre og lige gennem solcremen. Jeg havde også ondt i maven. Og ikke kun af sult.

Nu er Ellinor kommet på sommerlejr. Det er anden bog i serien om Ellinor, der er amerikaner og fra Brooklyn. Hun skal, som hendes mor var det, på sommerlejr i Wallumwahpucklejren. Det er så amerikansk, som det kan være med camp-counsellors, der venter på sommerlejrbussen, med hytteindkvartering, sund mad, svømmeprøver og diplomer og køkkenledere, der helst serverer sund salat og ingen kage.

Kan man blot glæde sig over indsigten i den amerikanske sommertradition, så kan der trækkes mange paralleller til folkeskolers lejrture og spejderlejre og cup-ture, hvor der også er faste ritualer og rutiner, der for nogle kan opleves som stærkt udfordrende. Ellinor længes hjem. Hun er skuffet over sig selv. Hun er skuffet over, at hun ikke formår at ”få sit livs sommer”, således som hun hører, at hendes mor havde det.

Men hun holder ud, lejrlederen og hyttelederen hjælper hende sammen med veninden Janne. Og alt ender godt. Hun bliver faktisk glad for lejren og især for dyrene, der også er en del af lejropgaverne. Hun får endog en glædelig overraskelse, da hun kommer hjem.
Så bogen slutter også helt amerikansk og lykkeligt.

Ellinor-serien er god til frilæsning og læsetræning, der er ingen komplekse problemer, der skal løses, det er en seriebog i stil med 1950’ernes Pukbøger. Her er målgruppen dog lidt yngre, det er de 8-10 årige, der gerne vil læse med her.

Der er også her brug for mange og gode seriebøger, der kan give læsetræning og læseglæde. Ellinor-serien kan være et bud her.

http://www.gyldendal.dk/

http://juliesternberg.com/

http://www.matthewcordell.com/

Anmeldelsen er skrevet af bogbotten