Spiloppo 3 – blødt brød og bankrøvere

‣ Forfatter: Kristian Mørk og Oliver Zahle

‣ Illustrator: Palle Schmidt

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Pris: 199,95

‣ Målgruppe:+8

‣ Sidetal: 186

‣ ISBN: 9788711697450

Spiloppo 3 – blødt brød og bankrøvere er tredje bind i børnekrimiserien om drengen Arthur, der også er en hemmelig superklovn, som sammen med sine multiallergiske søster Fie opklarer forbrydelser.

Men i Blødt brød og bankrøvere vil Arthur sige stop. Han nægter at være klovn sammen med Far. For han har set en mulighed for at blive cool; og måske endda blive kærester med verdens smukkeste pige, der heldigvis går i hans klasse og hedder Josephine. Desværre er Josephine datter af en tidligere forbryder, som Arthur har fået smidt i fængsel.

Mens Arthur vægrer sig for at trække i klovnedragten, opstår der hærværk på byens torv og flere af de små butiksejere må dreje nøglen om. Men kan det virkelig have noget at gøre med, at byen er blevet kåret som Årets Juleby, og har Josephines far noget med det at gøre?

Det er en hyggelig og tilforladelig børnekrimi, som Mørk og Zahle her har skrevet. Læserne er hele tiden mindst et skridt foran Fie og især Arthur, hvis drøm om at være cool gør ham blind for alt andet.

Og på den måde har jeg også skrevet, at bogen er en lille smule kedelig. Hverdagsdramaet bliver aldrig rigtig spændende eller mystisk. Og humoren, som kunne være i stedet for den manglende spænding, bliver lidt for forceret. Og det er ærgerligt.

Tredje bind i krimiserien om Arthur og Fie, der som superklovn og bedrevidende multiallergiker opklarer små og store dramaer i deres by, vil egne sig som oplæsningsbog for de +8-årige og selvlæsningbog for de +10-årige.

Kristian Mørk og Oliver Zahle

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.