Den store chance. Stjernestøv 1

‣ Forfatter: KarenVad Bruun

‣ Illustrator: Jenny Kempe

‣ Forlag: Corto

‣ Udgivelsesår: 2016

‣ Pris: 129

‣ Målgruppe:8+

‣ Sidetal: 72

‣ Sværhedsgrad: Lix 18

‣ ISBN: 9788793107731

 

Skøn pige søges til større rolle i film. Er du

  • en glad pige på 10-12 år?
  • Vild med at spille skuespil?
  • Fuld af energi?
  • Frisk på nye oplevelser?

Så kom til casting på spillefilm lørdag eftermiddag.

Dette opslag ser Lulu og Selma, der bruger megen fritid på at spille skuespil, klæde sig ud, sminke sig og optræde for familien og naboerne. De er bedsteveninder, så dermed følger mange overvejelser over venindeforholdet, da det viser sig, at filmrollen ikke tilfalder Lulu, men derimod Selma.

Kan man være bedsteveninder, når ens veninde har fået den rolle, man selv ønskede? Ja, det viser sig heldigvis, at det kan lade sig gøre, men sidst i bogen lægges op til en ny konflikt, så serien vil fortsætte længe, længe.

Det er godt. Serien tegner fint, og den sætter fokus på netop de problemer, der fylder noget i 10-årige pigers liv.

Hvem skal man sidde ved siden af i skolen? Hvem taler med hvem? Har Malte blå øjne? Den slags spørgsmål er vigtige. Heldigvis er forældrene forholdsvis fornuftige og taler med pigerne, så det ikke ender i uløselige konflikter. Sproget har et fint drive, det er hverdagsdansk i korte letlæselige sætninger.

Og så er der illustrationer, der kan bryde teksten undervejs. Og for at sikre overskueligheden er der et portrætgalleri tegnet sidst i bogen. Så ved man, hvem man møder: Selma, Lulu, Lulus mor, Selmas mor (fædrene fylder ikke meget) og en række kammerater og filmfolk.

En seriebog til nye læsere. En serie, der forhåbentlig har stof i sig til mange bøger om Lulu og Selma.

http://www.karenvadbruun.dk/stjernestv/

http://forlagetcorto.dk/

https://issuu.com/forlagetcorto/docs/stjernest__v1-l__sepr__ve-2?e=12374299/33003524

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.