Tiberius Tudefjæs og Skrid-Elvis

‣ Forfatter: Renée Toft Simonsen

‣ Illustrator: Pernille Lykkegård

‣ Forlag: Politikens forlag

‣ Udgivelsesår: 2014

‣ Pris: 130,00

‣ Målgruppe:4+

‣ Sidetal: 32

‣ ISBN: 9788740015249

Tiberius vil, som så mange andre børn, gerne have et kæledyr. Men far vil ikke have dyr i huset. Ikke engang de regnorme og snegle, som Tiberius slæber med ind. En dag på vej til skole møder han hunden Skrid-Elvis, som følger med ham hen til skolen. Det bliver læreren dog ikke særlig begejstret for, så Tiberius tager Skrid-Elvis med hjem i stedet, men hvad vil der mon ske, når far kommer hjem?

Tiberius Tudefjæs og Skrid-Elvis er fjerde bog i serien om Tiberius Tudefjæs. Serien er endnu et bidrag til den moderne problematik om at bo alene med den ene forælder. Dette er dog ikke et tema i den seneste bog. Eller indirekte er det måske, for trangen til et kæledyr er muligvis endnu stærkere, når man indimellem føler sig temmelig ensom og forladt.

Det er en sød og sjov historie, som man egentlig ikke kan udsætte noget på. Men jeg synes alligevel, at den godt kunne have været fortalt mere enkelt og med knap så meget tekst, både af hensyn til historien og rent visuelt. Pernille Lykkegårds tegninger er så sjove og indbydende og taler for sig selv, så efter min smag kunne der godt være skåret lidt mere ind til benet i historien.

http://www.politikensforlag.dk/renee-toft-simonsen

 

Anmeldelsen er skrevet af Nana Baaner Klitgaard

Nana er cand.mag i dansk og engelsk og har taget 3. modul på masteruddannelsen i børnelitteratur (om formidling af børnelitteratur). Hun arbejder som freelanceredaktør af alle mulige slags bøger, men børne- og ungdomsbøgerne er dem, hun brænder for. I sin tid skrev Nana speciale om dannelsesromanen, så måske plantede hun ubevidst et frø der til interessen for ungdomsromanen, det “dannende” og coming of age-litteraturen. Nana har en lang baggrund i forlagsverdenen og har bl.a. arbejdet som børnebogsredaktør på Politikens Forlag. Derudover har Nana arbejdet med journalistiske bøger og anden faglitteratur for voksne.