1. Husk pudekamp med Andy. 2. Husk at planlægge hajfødselsdag. 3. Husk at øve golfslag. 4. Husk at spise mindst ti skumfiduser. 5. Husk at pudse papegøjen. 6. Husk at klippe tånegle. 7. Husk at ramme Andy med bowlingkugle. …..13. Husk ikke at vaske Andys underhylere.
Denne liste, der er en ”husk-ikke-liste” er meget betegnende for indholdet i ”En træhule på 13 etager”.
Der er masser af bøvs og skumfiduser og underhylere i denne første bog om Andy og Terry. Bogen er på sin vis er ret avanceret i kompositionen. Det er en fortælling om de to venner Terry og Andy, der (midt i deres noget tyggegummiboble-meget-boblende konkurrencer, der også indbefatter menneskeædende hajer og hverdagsliv for to foretagsomme knægte), også får tid til at skrive en historie om ”Den utrolige superfinger”. Det er en tegneserie, således som hele bogen er en blanding af prosa, tegneserie og tegninger.
Slutningen lyder (og der røbes intet af fortællingens drive ved at røbe denne slutning her): Og så læste du den, og vi levede alle sammen lykkeligt til vores dages ende. Så er der en fodnote til denne slutning, der lyder: Medmindre, naturligvis, at dit liv på tragisk vis blev forkortet som resultat af, at din hjerne blev svitset af en prototype af vores direkte- til- hjerne-informationsoverførselsteknologihjelme.
Med disse citater har man et vist indblik i historien – eller historierne i flertal. Det er rablende, det er magisk og det er hverdagsliv i en stor blandet drenget absurditet. Det er helt klart at forfatter og tegner har haft en fest undervejs. Måske smitter denne fest-stemning også læseren, men det er en virkelig anderledes fortællestruktur, der også har sine metakommentarer. På side 54 skriver de således lige over en tegning af et bogbjerg: Du så selv bunken med vores bøger på side 28. Herunder er der en tegning med et bjerg af bøger, hvor der med håndskrift står: I tilfælde af at du sprang s. 28 over, så ser den sådan her ud:
Når der på forsiden står: ”Velkommen til verdens skøreste bog”, så er det måske nok overdrevet, men det er en ”skør” bog, hvor læseren skal gå ind på bogens præmisser.