Tulle og Mulle

‣ Forfatter: Max Low

‣ Illustrator: Max Low

‣ Oversætter: Anja Andersen

‣ Forlag: Arkimedes

‣ Udgivelsesår: 2023

‣ Pris: 389 kr.

‣ Målgruppe:fra 3 år

‣ Sidetal: 40 sider

‣ ISBN: 9788775431045

De to bedste venner, hunden Mulle og katten Tulle, oplever alverdens sjove, spændende og nye ting i denne billedbogsserie af Max Low.

Serien består af hele seks bøger: Grønskollingen, Skattekortet, Vær nu sød, Fugle huset, Kage til dessert og Op og stå.
I bøgerne kan du blandt andet følge med når vennerne ender i en værre madkrig, hvor Tulle og Mulle forsøger at undgå madspild ved at gribe flyvende lækkerier med munden. Eller når de ender med at må designe og bygge et splinternyt fuglehus til en fugl, som er flyttet ind hos dem – faktisk ovenpå hunden Mulles hoved. Eller måske når vennerne drager ud på eventyr efter en gammel skat.

Illustrationsstilen har en naiv og barnlig stil. Med enkelthed, klare farver og den legende tilgang til motiver, får Illustratoren skabt en behagelig og legende stil i bøgerne. Karaktererne er hele vejen gennem serien meget stilladseret, men vækker helt bestemt nysgerrighed og genkendelighed hos målgruppen. De meget optegnede illustrationer og skarpe farver vil fange ethvert barneøjne og lægge op til leg og sjov sammen med de to søde hovedkarakterer.

Tekstmæssigt er det letforståeligt og indeholder sjove historier og læringselementer. Sproget er levende, farverigt og med en god rytme, som gør dem lette at læse højt.

Samlet set giver serien et positivt og opmuntrende budskab, der kan inspirere og motivere til gode læseoplevelser for de mindste.

Bøgerne har ingen sammenhæng, og kan derfor sagtens købes og læses uafhængig af hinanden.
De anbefales som højtlæsningsbøger til børn i alderen 3+.

Anmeldelsen er skrevet af Louise Sommer

Jeg studerer til lærer på UCN i Aalborg. Her læser jeg dansk, kristendomskundskab og billedkunst til indskolingen og mellemtrinnet. Udover at studerer, arbejde og læse er jeg mor til en dreng og bonusmor til 2 piger. Derudover er jeg bosat i Gistrup i et dejligt hus. Jeg elsker både bøger til børn, unge og voksne. De bøger, hvor jeg lærer nyt, bliver fanget fra starten eller får noget at tænke over, er mine favoritter.