Universets helte 1: Den sidste dreng på Jorden

‣ Forfatter: Kasper Hoff

‣ Illustrator: Claus Rye Schierbeck

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2017

‣ Målgruppe:8+

‣ Sidetal: 61

‣ ISBN: 9788702224054

Gaderne var øde. Lyssignalet i det store kryds ved biblioteket skiftede som det plejede: Rødt … gult … grønt … Men bilerne holdt stille midt i krydset, for der var ingen mennesker til at køre dem. Byen var tom!

Drengen Aske oplever dette Palle-alene-i-verden-scenarie. Men hos Aske og hans puddelhund, Lady, er det hverken en drøm eller en kortvarig utopi. Det er derimod ren og skær uhygge. For et gigantisk rumskib fyldt med ondsindede aliens er i gang med at bortføre hele menneskeheden for at gøre dem til viljeløse slaver på en fjern planet.

Heldigvis er Aske ikke alene – han er sammen med Lady, og ved en tilfældighed bliver de begge i stand til at forstå og tale med alle væsener. Og det er en fordel, når både Askes far og mor er taget til fange, og Aske derfor må tage på en rejse ud til de fjerneste galakser.

Tempoet er højt og sætningerne korte i Kasper Hoffs nye seriebog, der er designet til frilæsning for indskolings(drenge). Jeg synes ikke, at bogen er lige så vellykket som Hoffs “Gamerz”-serie, selvom den både har action og lidt hyggehumor. Claus Rye Schierbecks illustrationer spiller op med teksten og tilfører den nye detaljer, men de er lidt vel 1950’er-agtige for denne læsers smag.

Kasper Hoff
Claus Rye Schierbeck
Om bogen på Gyldendals hjemmeside – med læseprøve

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.