Væbner Jørgen og dragen

‣ Forfatter: Kasper Lapp

‣ Illustrator: Kenneth Hegelund

‣ Forlag: ABC

‣ Udgivelsesår: 2017

‣ Målgruppe:3+

‣ Sidetal: 32

‣ ISBN: 9788779164222

En stor, rød drage ligger snoet om tårnets fod. Den sover tungt, og dens ånde står i hvide dampskyer fra dens næsebor. Ridder Konrad stivner.
”Er det en drage? Den ser farlig ud.”
”Jeg prøvede at fortælle dig det,” hvisker Jørgen.
”Så skulle du nok have prøvet lidt bedre. Sådan et bæst har jeg jo ikke en bondemands chance imod.”
Ridder Konrad stryger tænksomt sit overskæg. Så lyser han op.
”Men hvis jeg skynder mig, kan jeg måske stadig nå hjem til torsdagsmødet i ridderklubben. Der er fremvisning af en ny maskine, der kan sno overskæg på syvogtres måder. Drager og prinsesser er ikke noget for en moderne ridder.”

Ridder Konrad er super glad. Han har nemlig læst i avisen, at prinsessen er blevet kidnappet af en drage, og han øjner nu chancen for at erobre både prinsesse og det halve kongerige. Han får derfor sin trofaste væbner Jørgen til at pakke sine ting sammen, og så drager de afsted. Uheldigvis lider ridder Konrad af den fejlopfattelse, at dragen er sådan én man kan flyve rundt med, så da han ser den ægte drage, får han pludselig travlt med at komme hjem til torsdagsmøde i ridderklubben. Pludselig er det op til væbner Jørgen at befri prinsessen fra den farlige drage, og Jørgen er ikke engang særligt handlekraftig – men det er prinsessen heldigvis!

Bogen er herligt illustreret af Kenneth Hegelund, der har fyldt siderne med masser af små finurligheder, som man kan begive sig på eventyr i. For eksempel er der på næsten hvert opslag en lille mus, der har gang i sin egen lille sidehistorie. Illustrationerne er farvestrålende og sjove og gør i det hele taget rigtig meget i forhold til at bidrage til historien.

Makkerparret har tidligere samarbejdet om bogen Kaptajn Krudt, der er en billedbog om sørøvere. Kasper Lapp er foruden at være forfatter også spildesigner, og han har designet brætspillet Magic Maze.

Væbner Jørgen og dragen er en rigtig fin historie med masser af humor – den også sjov for voksne at læse op! Bogen leger lidt med stereotyperne, så prinsessen faktisk ender med at være den mest handlekraftige person i bogen, og det er et rigtig sjovt twist. Bogen egner sig fint til almindeligt udlån, men den kunne være sjov at læse op for en forsamling.

Kaper Lapp
Kenneth Hegelund
Info om bogen på ABC’s hjemmeside

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.