Vejen hjem

‣ Forfatter: Oliver Jeffers

‣ Illustrator: Oliver Jeffers

‣ Oversætter: Camilla Schierbeck

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2021

‣ Pris: 319, 00 

‣ Målgruppe:3-6 år

‣ Sidetal: 34

‣ ISBN: 9788711983195

”Der var engang en dreng, og en dag da han lagde nogle ting tilbage i sit skab, fandt han en flyvemaskine. Han kunne ikke huske, at han havde lagt den der, men han besluttede sig for at flyve en tur i den.”

Det gør han så. Han flyver til månen, hvor han møder en marsmand.

Flyvemaskinen mangler benzin, marsmandens rumfartøj er også i stykker, men de to alene-i-rummet-personer hjælper hinanden med at få repareret fartøjerne.

Sådan er det, når man møder en ven. Så hjælpes man med at løse problemerne. Det er Oliver Jeffers, der har skrevet og tegnet Vejen hjem. Illustrationerne er smukke, klare, farvemættede og smukke. Stregen i personskildringen er klar og enkel, man er ikke i tvivl om, hvordan drengen har det. Det er helt tegneserieagtigt, når han klæder sig på til en flyvetur. Så får man otte versioner af påklædningen.

Når teksten lyder: ”Han var helt alene og bange, og nu begyndte hans lommelygte at gå ud.”, så ser man en dybsort nat med en lille grøn måne, der kun er oplyst af drengens lille lommelygte. Det er smukt og stærkt.

Billedbøger er en glæde at læse, når tegninger og tekst passer så fint sammen, som de gør i denne bog. 

Forfatter Oliver Jeffers

 

 

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg,Medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere. Favoritbørnelitteratur: