Vild med blod

‣ Forfatter: Henrik Einspor

‣ Illustrator: Tommy Kinnerup

‣ Forlag: Løse Ænder

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Målgruppe:10+

‣ Sidetal: 101

‣ ISBN: 9788793636002

Vild med blod er fjerde bog i serien om den grønne detektiv-dreng Jack Stump og hans slæng. Denne gang skal trioen beskytte Dicks mor i alligatorsumpen, samtidig med at de skal fange en brutal massemorder, der slår sit bytte ihjel ved at suge blodet ud af dem.

”Laver vampyrer ikke to huller i halsen med deres lange hugtænder?” spurgte jeg.
”Måske er det en vampyr med kun én tand,” foreslog Dick. ”Folk er skræmt fra vid og sans. Der er udsolgt af hvidløg og små sølvkors i hele byen. Politiet har sat vagtposter ud ved alle kirkegårde.”
”En vampyr,” sagde jeg. ”Sindssygt!”

Vild med blod er fortalt med humor, overskud og glimt i øjet. Hyldesten til og parodien på de hårdkogte noir-krimier er tydelig. Selve krimihistorien er knap så skarp, og kun meget få læsere vil ikke hurtigt regne ud, hvem morderen er, samt hvad hans motiv er. Det gør dog ikke så meget.

Bogen vil egne sig fint som frilæsning for de drenge i 3.-4. klasse, der ikke synes læsning er særlig fedt.

Henrik Einspor
Info om bogen på Løse Ænders hjemmeside

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.