Villads fra Valby spiller fodbold

‣ Forfatter: Anne Sofie Hammer

‣ Illustrator: Dina Gellert

‣ Forlag: Høst og søn

‣ Udgivelsesår: 2020

‣ Pris: 99

‣ Målgruppe:Højtlæsning fra 4 år. Selvlæsning fra 8 år.

‣ Sidetal: 28

‣ ISBN: 9788763864350

“Se, hvad jeg fik af min far!” sagde Frida en dag, hvor hun ringede på inde hos Villads. Hun viste Villads en super flot fodbold i lyseblå og lilla farver. “WAUW!” sagde Villads. “Skal vi spille fodbold?” Frida nikkede. “Så kan du være Real Madrid, og jeg kan være FC Barcelona,” sagde hun.

Med denne genkendelige hverdagssituation indledes bogen: Villads fra Valby spiller fodbold. En situation barnet kan relatere til og kender fra sig egen hverdag. Lige netop sådanne hverdagssituationer er kendetegnet for både denne bog, men også de andre bøger i samme serie. En mor, der bliver sur, fordi Villads og Frida har hældt vand ud over hele badeværelsesgulvet, og en far, der ikke kan forstå, at regnvejr også er isvejr, er blot få eksempler på den genkendelighed, bogen trækker ind fra børnenes egen verden.

Bogen handler om Villads fra Valby, der sammen med Frida både leger udenfor i haven, plager far om is, drømmer om at spille for Real Madrid og tjene en million til at købe is for og laver en skøjtebane af vand på badeværelsesgulvet.

Illustrationerne supplerer og understøtter tekstsiden på en fin og ligetil måde. Billedsiden udnyttes især til at underbygge de følelser, Villads og Frida har, med specielt fokus på ansigtsmimik og kropsholdning.
Billederne er – ligesom tekstsiden – umiddelbar og folkekær.

 

Villads fra Valby spiller fodbold er en af de nyeste bøger i rækken i børnebogsserien om Villads fra Valby. Den folkekære figur Villads og hans genkendelige børneunivers findes både som seriebog i form af billedbøger, højtlæsningsbøger, læs selv-bøger og opgavebøger. Villads fra Valby spiller fodbold er udgivet under overskriften højtlæsning. Billederne har en fremtrædende plads, og tekstsiden er mere komprimeret, end hvis bogen havde været en del af læs selv-bøgerne. Børn vil dog stadig kunne få en god læseoplevelse ved at læse bogen selv.

Bogen egner sig som oplæsning til børnehave- og indskolingsbørn og som læs selv-bog fra omkring 8-års-alderen.

Anmeldelsen er skrevet af Nina Færge Rabjerg

Nina er uddannet lærer (2014) og Cand. Pæd. i didaktik dansk med speciale i litterær vurdering af børnelitteratur (2020). Hun arbejder delvist som lærer og delvist som freelanceskribent, hvor hun udarbejder undervisningsmateriale til skønlitterære værker. Nina elsker bøger og specielt børne- og ungdomslitteratur - fra smukke billedbøger over skæve grafiske romaner til den gode fortælling.