Wimpy Kid – Rejsefeber

‣ Forfatter: Jeff Kinney

‣ Illustrator: Jeff Kinney

‣ Oversætter: Kim Langer

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Pris: 149,95

‣ Målgruppe:9+

‣ Sidetal: 217

‣ ISBN: 9788702250039

Wimpy Kid – Rejsefeber er 12. bog i serien om drengen Greg Heffley og hans uheldige familie. Ferien står for døren og Gregs mor og far beslutter, at de ikke gider holde jul derhjemme med stress og jag. I stedet booker de en ferie på en tropisk ø, hvor de i sin tid holdt deres bryllupsrejse. Umiddelbart lyder det som en god ide; men allerede på vej til lufthavnen går det galt, da familien ikke når lufthavnsbussen fra parkeringspladsen og er ved at komme for sent til check-in. Og herfra bliver det bare værre. Nærmest alt hvad der kan gå galt, går galt. Ferien kommer både til at involvere solstik, madforgiftning og giftige dyr. Bliver det overhovedet en god juleferie?

”Økonomiklassetoilettet var mikroskopisk, men det var stadig hundrede gange bedre end at være klemt inde på mit sæde. Det var nærmest som at have sin egen lille lejlighed. I natur/teknik har vi lært, at menneskelort fryser til is, når det bliver smidt ud fra et fly. En mand i min by fandt engang et stykke affald fra et fly og troede, at det var en METEORIT. Han håbede vist, at han kunne sælge det for en masse penge, men da klumpen tøede op, fandt han ud af, at den ikke var noget værd.”

Wimpy Kid-bøgerne er skrevet i dagbogsform med så mange illustrationer, at bøgerne bliver en blanding mellem tegneserie og bog. Og lige dét tiltaler især rigtig mange drenge, som elsker humoren, illustrationerne og alle Gregs dagdrømmerier om sit liv. Det er i hvert fald en af de serier, jeg i mit arbejde som bibliotekar kan se, bliver ved med at hitte. Serien om Wimpy Kid minder med sin tegneseriestreg, gakkede humor og letlæselige stil om for eksempel serien om træhulen med de mange etager af Andy Griffiths og serien om Tom Gates af Liz Pichon.

Illustrationerne står forfatteren Jeff Kinney også selv for, og hans stil er ren tegneserie. Det er gakkede, men fine stregtegninger, som fint supplerer handlingen og ofte også lægger lidt til.

Tidligere Wimpy Kid-læsere vil bestemt ikke blive skuffet over nærværende bog, som fortsætter den gode stil. Der sker noget hele tiden, og man kan ikke lade være med at grine med, når man læser om alle Gregs genvordigheder.

Alt i alt sørger Jeff Kinney endnu engang for en en god gedigen og grineren historie!

Wimpy Kid – Gyldendal

 

 

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.