Zombiesøster

‣ Forfatter: Sofie Boysen

‣ Illustrator: Angelica Inigo

‣ Forlag: alinea

‣ Udgivelsesår: 2023

‣ Pris: 137,50

‣ Målgruppe:9-13 år

‣ Sidetal: 72

‣ Sværhedsgrad: lix 17

‣ ISBN: 9788723566614

Vi befinder os i en verden, hvor zombier er levende og ægte. Det har tidligere været noget, som kunne kureres, men sådan er det ikke længere. Så nu skal alle zombier dræbes. Gwen står i en ret uheldig situation, for hendes søster er en zombie, men det er der ikke andre der ved. Sådan skal det også forblive, for ellers vil de slå Alma ihjel. Gwen må derfor gøre alt, hvad hun kan for at undgå, at zombie-kontrollen finder ud af, hvad Alma i virkeligheden er.

Bogen er letlæselig og perfekt som frilæsningsbog for den mindre stærke læser på mellemtrinnet. Mange af ordene i bogen er lydrette, hvilke giver læseren et godt fundament for at få styr på standardlyde, men indeholder også en tilpas mængde af ord, som udfordrer læseren. Dette er med til at skabe læselyst hos dem, som ellers kan finde det svært at komme i gang med at læse. Læseren kan ved læsningen danne nogle gode strategier til deres videre læsning. Bogens opbygning er overskuelig og billederne komplimenterer teksten rigtig fint. Bogen indeholder fine illustrationer i mørke og dystre farver, som passer godt til det uhyggelige tema.

Alineas læseklub er en samling af gode bøger, som henvender sig til børn i 0. – 9. klasse. Klubberne er inddelt i farver, hvilket indikerer bøgernes lixtal. Den røde læseklub passer til børn i alderen 7 – 11 år, og har et lixtal på Maks 18. Alle bøgerne er læsepædagogisk bearbejdet, hvilket gør dem helt oplagte og lette at anvende i og udenfor undervisningen. Derudover er der i alle klubber forskellige temaer, så der er noget for enhver smag.

Zombiesøster 1 er den første bog i den nye gyserserie – zombiesøster og er af Sofie Boysen, der har gået på forfatterskolen for børnelitteratur. Hun står også bag: “Klassens outsider,” “En morder i huset”, “Brøl, min bror,” “Lærerne mod eleverne” og mange flere.

Link: sofieboysen.dk

Anmeldelsen er skrevet af Louise Sommer

Jeg studerer til lærer på UCN i Aalborg. Her læser jeg dansk, kristendomskundskab og billedkunst til indskolingen og mellemtrinnet. Udover at studerer, arbejde og læse er jeg mor til en dreng og bonusmor til 2 piger. Derudover er jeg bosat i Gistrup i et dejligt hus. Jeg elsker både bøger til børn, unge og voksne. De bøger, hvor jeg lærer nyt, bliver fanget fra starten eller får noget at tænke over, er mine favoritter.