Beautiful Creatures 1: Stormvind

‣ Forfatter: Kami GarciaMargaret Stohl

‣ Oversætter: Stig W. Jørgensen

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2012

‣ Pris: 199,95/ e-bog: 99,- /lydbog: 77,95

‣ Målgruppe:12+

‣ Sidetal: 576

‣ ISBN: 9788711386583

Beautiful Creatures er en ung voksen (UV) roman i gotisk/paranormal romance-genren. Romanen er fortalt af hovedpersonen, den unge Ethan Water, der tæller dagene til han afslutter High School og kan flytte så langt væk fra den lille sydstatsflække Gatlin som muligt. Hans mor er lige død og hans far har næsten barrikaderet sig i sorg på sit kontor og deres husholderske Amma har på bedste bedstemor-vis overtaget styringen af huset. Gatlin oser af sydstatsmystik og fordommene står i kø.

Man stadig på de gamle plantageejerdyder og en gang om året afholdes en rekonstruktion af byens store slag mod nordstaterne i den amerikanske borgerkrig. Både slaget og krigen spiller en rolle for handlingen både som eksotisk kulisse, men også mere direkte som den, der i tidernes morgen, udløste den forbandelse, som romanens anden hovedperson, den smukke Lena Duchannes, skal slås med.

Historien starter da Ethan vågner om morgenen, på den første skoledag efter sommerferien, ved at have drømt en tilbagevendende drøm om en pige han slet ikke kender. På skolen finder Ethan ud af at, der er kommet en ny pige i klassen. Hun viser sig at være pigen fra Ethans drømme – Lena Duchannes – på en gang smuk, skræmmende og befriende anderledes. Hun bor hos sin onkel, byens mærkelige eneboer, Macon Ravenwood som ejer Gatlins ældste ejendom – et spøgelseshus – og fra første dag lukkes hun ude af det lille samfund. Ethan finder hurtigt ud af at Lena er ”Caster” – en person der kan udøve magi, som på sin 16 års fødselsdag vil finde ud af om hun er en mørk eller lys caster. Lena frygter at blive mørk caster og frygter sin kommende fødselsdag. Mens Ethan og Lena forsøger at finde ud af mysteriet om hvorfor de er så tæt forbundne kæmper Lena med at hele Gatlin, der nærmest driver heksejagt på hende og samtidig kæmper hun for retten til et almindeligt ungdomsliv.

Alle karakterer er spændende og flere bipersoner kan man håbe på får større roller i de kommende bind. Bl.a. er Ethans bedste ven Link et godt humoristisk indslag for ikke at tale om Ridley – en mørk caster og ”kusine” til Lena, der spiller sit djævelske spil vha. Link, men som man i glimt fornemmer at, der er muligvis kan være noget godt et sted. Teksten indeholder en del poesi – digte, sangtekster og casterformularer. Og så spiller bogens magt og bibliotekaren som funktion, store roller. Bliver filmatiseret og får dansk premiere

Forfatterne er ikke kendt på dansk, men der kommer 4 bind i alt.Beautiful Creatures er til Twilight – segmentet og udmærker sig ved en ny originalitet fx at det for genren ikke er almindeligt at, det er en mandlig hovedperson og, på vores breddegrader, at historien udspiller sig i de eksotiske og mystiske amerikanske sydstaters historie med alt hvad det indebærer af gammel heksekunst, voodoo og en del Southern Belles.

http://www.carlsen.dk

http://beautifulcreaturesnovels.com

http://beautifulcreatures.warnerbros.com

Anmeldelsen er skrevet af bogbotten