Benny Beton

‣ Forfatter: Sarah Engell

‣ Illustrator: Tanja Eijgendaal

‣ Forlag: Blæs

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 190,-

‣ Målgruppe:3+

‣ Sidetal: 28

‣ ISBN: 9788799688388

Benny Beton er superstærk. Faktisk så stærk, at han kan løfte en lastbil. Og et højhus med ild i. ja, selv månen og alle planeterne kan han løfte. Men når Benny bliver træt, så er det far, der løfter Benny.

”Benny Beton” er en sød lille, kvadratisk hardbackbog til især drenge på 3-4 år. Mange drenge vil nok i hvert fald vælge den på hylden på grund af forsiden med en dreng, der løfter en stor lastbil.
Bogen handler om det at være stærk. Benny er så stærk, at han kan løfte nærmest alt i hele verden, hvilket vises på hvert opslag med en enkelt linjes tekst på den ene side og illustration på den anden. Slutningen viser Benny, der er blevet træt og bliver løftet i seng af sin far – hermed fortalt, at selvom man er en stærk, glad og energifyldt dreng, kan man også nogle gange trænge til at blive båret i seng og puttet af sin far.

Jeg synes det er illustrationerne, der bærer denne bog. Teksten er også helt fin, men målgruppen vil nok især hæfte sig ved de finurlige tegninger af Benny Beton, der løfter forskellige ting. Der er ingen baggrund på nogen af billederne, så fokus er fuldstændig på Benny og de ting, han kan løfte. Der gives i hvert fald anledning til gode snakke, både om hvad det vil sige at være stærk, og snakke om fantasi og om at kunne finde ud af at slippe den løs.

Forfatteren Sarah Engell er kendt for ungdomsbøger, herunder for eksempel den ret populære ”21 måder at dø”. Dette er hendes første bog til denne målgruppe.

http://sarahengell.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.