Den sidste sabeltiger

‣ Forfatter: Line Malling Schmidt

‣ Illustrator: Line Malling Schmidt

‣ Forlag: Vild Maskine

‣ Udgivelsesår: 2024

‣ Pris: 249,95

‣ Målgruppe:5+

‣ Sidetal: 44

‣ ISBN: 9788772271767

”Det var sådan, det hele startede…..”

og så går sabeltigeren ud i verden. På billederne i denne billedbog vises det, at der møder sabeltigeren en verden, hvor solen skinner, men der er også ild og ødelæggelse. Der er ikke meget liv, men heldigvis møder sabeltigeren en larve, og sammen går de ud i verden.

Sabeltigeren er ikke i topform. Den har ondt i maven, og mens larven går for sig selv, så føder sabeltigeren tre små nuttede tigre. Og larven kommer tilbage som en sommerfugl.

Det er (som der står bag på bogen) en eventyrlig og fabulerende fortælling om den sidste sabeltiger. Man kunne jo vente, at det var en økokrimi, der undersøgte, hvordan sabeltigrene mistede grebet om jorden. Det kunne også være en katastrofebog om jordens undergang, hvor kun en larve og en sabeltiger overlevede katastrofen. Sådan er det ikke. Det er en fortælling, hvor de tre små nuttede tigerunger leger med sommerfuglen på sidste side. Helt overraskende. Der er håb for sameksistens og det er en tid med mirakler.

Illustrationerne er en blanding af tegninger og collager. De har en smuk farvetone, hvor akvarelfarver toner ud i sol og lys. Skriften er håndskrift, der er en del af illustrationerne.

Det er en helt særlig billedbog, hvor alt ender godt. Det er der også brug for.

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.