Her kommer jeg

‣ Forfatter: Anna Fiske

‣ Oversætter: Lena Lamberth

‣ Forlag: Lamberth

‣ Udgivelsesår: 2012

‣ Pris: 349,95

‣ Målgruppe:3-6 år

‣ Sidetal: 50

Benjamin og hans hund Fifi tager på eventyr i junglen. De møder en kæmpe kat, nogle store fisk, der kilder, de hopper ned i et hul og må kravle gennem en tunnel, de møder en trist julemand, nogle vilde rådyr, en flamingo og meget mere. Til sidst går de hjem og sover. Og mens Benjamin sover, går det op for os, at han såmænd blot har været på eventyr i sin egen have.

Hvis jeg tager de velvillige briller på, kan jeg godt se, at der kan være mange ting at tale om undervejs, og at historien handler om, at man bare skal bruge sin fantasi, så kan selv en have blive en spændende urskov. Men problemet er, synes jeg, at konceptet har virket bedre på ideplan end i virkeligheden. Det hele er lidt indforstået, og man forstår ikke rigtig, hvad man skal bruge (den temmelig lange) historie til før til slut. Hvad er det for en tunnel og labyrint, han skal i gennem fx og hvorfor?
Anna Fiske er svensk født og bosat i Norge, hun er uddannet illustrator og har udgivet en lang række børnebøger. Flere er udkommet på dansk.

Det er en billedbog, som kræver en del “voksenhjælp”, ellers tror jeg simpelthen, man mister børnene undervejs. Men det kan der selvfølgelig også være en pointe i – altså at man skal læse og kigge sammen.

Forfatterens hjemmeside: http://www.annafiske.com/

Forlaget Lamberth: http://lamberth.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Nana Baaner Klitgaard

Nana er cand.mag i dansk og engelsk og har taget 3. modul på masteruddannelsen i børnelitteratur (om formidling af børnelitteratur). Hun arbejder som freelanceredaktør af alle mulige slags bøger, men børne- og ungdomsbøgerne er dem, hun brænder for. I sin tid skrev Nana speciale om dannelsesromanen, så måske plantede hun ubevidst et frø der til interessen for ungdomsromanen, det “dannende” og coming of age-litteraturen. Nana har en lang baggrund i forlagsverdenen og har bl.a. arbejdet som børnebogsredaktør på Politikens Forlag. Derudover har Nana arbejdet med journalistiske bøger og anden faglitteratur for voksne.