Hitman 2

‣ Forfatter: Peter Krogholm

‣ Forlag: alinea

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Målgruppe:13+

‣ Sidetal: 152

‣ Sværhedsgrad: Lix 24

‣ ISBN: 9788723525741

Hitman 2 er anden bog i serien, hvor lejemord er et hverv, der går i arv. Seriens første bog, Hitman 1, fulgte drengen Andreas gennem et actionmættet og spændende forløb, og to’eren følger samme forløb – bare fra klassekammeraten Siljes synsvinkel i stedet.

De steg ud. Hun gik hen for at låse op med en indkøbspose i hånden. Hun forsvandt ind i huset, mens han gik om til passagersiden og tog to poser fra bagsædet. Fulgte efter hende ind og lod døren glide i bag ham.
Jeg fiskede Lugeren op af tasken. Afsikrede pistolen. Løb over vejen, op ad indkørslen og tog i døren. Den var åben.

I modsætning til Andreas reflekterer Silje meget over det at være i nærheden af kyniske lejemordere og over, hvad der er etisk forsvarligt. Til gengæld er hun dog en del mere kynisk og determineret end Andreas.

De to forskellige sider af historien i Hitman 1 og Hitman 2 gør fortællingen – især i to’eren – interessant. Også selvom man ved, hvad det hele ender med. At der i Hitman 2 ligesom i et’eren er en præmis, der er nem at skyde ned (undskyld), må man som læser bare sluge.

Hitman-serien er lige så spændende, som den er urealistisk. Den egner sig først og fremmest fint som frilæsning for de Fortnite- og CS-begejstrede drenge.

Peter Krogholm
Info om bogen på Alineas hjemmeside

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.