Hjerte af pap

‣ Forfatter: Kristina Aamand

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Målgruppe:11+

‣ Sidetal: 136

‣ ISBN: 9788711698174

Jeg smækker køkkendøren bag mig, tager en Bastognekiks, hælder en kop te op og finder min telefon for at tage et billede af te og kiks til insta. #hygge. På insta har jeg et helt almindeligt liv. Ingen kan lugte de brændte urter, høre de trælse trommer eller mærke kulden, der stråler fra stedmor. Når jeg engang imellem bliver ked af det, for eksempel på grund af mine tænder, eller når jeg tænker på den dag, frikadellen blev forbandet, så jeg tjekker ind på min profil, hvor jeg er nice og normal.

Sif er 13 år, og hendes liv blev forandret, den dag hendes forælde fortalte, at de skulle skilles. Det skete midt i frikadellerne, og siden har Sif ikke spist frikadeller. Hendes far er flyttet sammen med en noget alternativ kvinde, der har to børn, Pippi og Sigurd.

Sif har desuden problemer med sine tænder. Hun vil gerne have dem rettet, men de er ikke skæve nok. Hun har også problemer med Konrad, som hun gerne vil være kæreste med. Og så har hun også problemer med sit tøj og sine papsøskende.

Mor står helt trist og alene og vinker, da vi sætter os op på cyklerne og begynder turen hen til far og Fiona. – Sådan har Sif mange opgaver i familien. Hun skal holde sin mor i godt humør, hun skal sørge for madpakke og næseklemmer til lillebroderen, og hun skal huske to forskellige familiers måder at holde husorden på. Papsøsteren Pippi har det heller ikke nemt med sin underlige mor. Til gengæld har Pippi og Sif en fin natlig samtale om at være skilsmissebarn.

Hjerte af pap er første bog i serien om Sif. Det er en god begyndelse på en serie, der nu er oppe på fire bøger. Bogbottens anmeldelse af fjerde bog i serien kan findes her.

Kristina Aamands hjemmeside
Info om bogen på Carlsens hjemmeside

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg, medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere.