Hjerter 4

‣ Forfatter: Daniel Zimakoff

‣ Udgivelsesår: 2020

‣ Pris: 249,95

‣ Målgruppe:13+

‣ Sidetal: 213

‣ Sværhedsgrad: Lix 17

‣ ISBN: 9788779168589

Party time! Jeg henter Isabel, og vi følges over til Elias. De bor ret tæt på hinanden, og det hverken regner eller blæser i dag, så min frisure overlever nok cykelturen.
“Ved du, om Simon kommer over til Elias?” spørger jeg.
“Jeg ved slet ikke, om han kommer til festen på skolen,” siger Isabel.
“Det har han bare at gøre. Ellers henter jeg ham sgu.”
Vi griner.
“Er det i aften, det sker?” spørger jeg.
“Ellers tak,” fniser hun.
Hun har aldrig rigtig snavet, tror jeg, hun er bange for det, synes det er ulækkert.

Isabel og Mira går i 9. klasse. Det samme gør Elias og nu også Simon, der lige er vendt hjem til Danmark efter at have boet i Spanien i flere år med sin familie. Det er en spændende tid, hvor man skal have en masse ‘første gang’-oplevelser. Første gang man kysser… sådan rigtig med tungen og det hele. Første gang man skal sove sammen og måske endda have sex?

Men det er også en dybt frustrerende tid, fordi man ikke nødvendigvis selv kan vælge, hvem man skal have det første kys af og/eller gå i seng med.

Elias er vild med Isabel, der også er vild med ham. Isabels lækre veninde Mira er vild med Simon, der til gengæld er vild med Isabel. De to veninder lægger i starten af romanen en plan, der hedder: Elias + Isabel og Simon + Mira. Det kunne være så hyggeligt, og så kunne man også tage på dobbeltdates. Derfor irriterer det Isabel grænseløst, at Simon hele tiden jagter hende. Det var jo ikke det, der var meningen. Det skaber ubalance. Den lækre Mira fatter mistanke, hun er ikke vant til at blive afvist. Da hun deler sin mistanke med Elias, får Isabel store forklaringsproblemer, for er hun måske alligevel ved at blive en lille smule interesseret i Simon?

Daniel Zimakoffs Hjerter 4 er en velskrevet og letlæst ungdomsbog, der henvender sig til de 13-15 årige læsere. Den indgår i ABC Forlags FIX LIX-serie, hvis formål er at tilbyde ungdomsromaner, der er “tankevækkende og medrivende, ofte tilsat intens spænding”. Det er Hjerter 4. Både tankevækkende, medrivende og intens. Bogen er opbygget af 72 korte kapitler. I hvert kapitel skifter synsvinklen mellem de fire hovedkarakterer, som alle er jeg-fortællere. Det kræver koncentration og opmærksomhed af læseren. Sidder man et øjeblik og drømmer sig væk, kan man for en stund miste overblikket over, hvem du, jeg, mig og dig er. Heldigvis er kapitlerne ganske korte, hvorfor man hurtigt kan komme på rette spor igen.

Andre bøger i FIX LIX-serien: “Snestormen” og “Mørk is” af Sofia Nordin

Daniel Zimakoffs hjemmeside
Info om bogen på ABC’s hjemmeside

Anmeldelsen er skrevet af Lonni Carlsen

Lonni er uddannet lærer og læringsvejleder og arbejder til daglig på Gildbroskolen i Ishøj. Hun underviser i udskolingen og er fagansvarlig for dansk på skolens læringscenter. Ydermere er hun beskikket censor i mundtlig og skriftlig dansk. Lonni har en særlig interesse for ungdomslitteratur samt grafiske romaner og billedbøger, der henvender sig til de ældste elever i folkeskolen.