Hjertets kald – Havets tåre 2

‣ Forfatter: Camilla Wandah

‣ Forlag: Forum

‣ Udgivelsesår: 2014

‣ Pris: 189,95

‣ Målgruppe:11+

‣ Sidetal: 122

‣ ISBN: 9788763835053

Dengang var jeg bange for vandet. Det er jeg ikke nu. Selvom det er stort, og bølgerne kaster sig frem med grådigt, hvidt skum og sten, der stikker op og kan flænse en hovedskal, er jeg ikke bange. For jeg er forelsket i havet. Og havet vil have mig. 

”Hjertets kald” er fortsættelsen af bogen ”Havets tåre”, om pigen Lejla, der forelsker sig i havmanden Seth. I anden del af historien har Lejla havets tåre hos sig i form af en lille magisk perle, der kan forvandle hende til havfrue hvis hun sluger den. Det gør hun, da hun vil forsøge at redde Seth fra den onde havmand Lorex, som har taget Seth til fange i en magisk havtornado. Det lykkes Lejla efter mange forviklinger at få reddet Seth, og de to er nu på flugt fra Lorex og fra Ania, Seths ekskæreste, som de ikke helt ved om de kan stole på eller ej.

Der er drama for alle pengene i ”Hjertets kald”, og bogen slutter med det forelskede par, der for en stund har lov til at være sammen og nyde kærligheden – men vi ved som læsere, at det er en stakket frist, og at de bliver nødt til enten at leve livet på flugt eller tage kampen op mod Lorex. Der er i den grad lagt op til en fortsættelse!

”Hjertets kald” er en del af serien Zoom on, som er en letlæsningsserie til unge. Og jeg tror, man skal læse historien ud fra den præmis. Jeg sad nemlig, efter at have læst bogen, tilbage med en følelse af, at jeg ikke syntes historien var lang nok. Personskildringerne manglede noget dybde, og handlingen og hele ”folket under havoverfladen”-universet kunne fint være foldet endnu mere ud. Men når det så er sagt, så er det en letlæsningsbog for unge, og det sætter naturligvis sine begrænsninger. Sproget flyder dog rigtig godt, og Camilla Wandahl har formået at bibeholde sin sædvanligvis smukke sprogbrug hele historien igennem.

Hvis man kunne lide forfatterens serie for piger, ”Veninder for altid”, vil denne bog også være et hit.

http://camillawandahl.blogspot.dk/

http://rosinante-co.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.