I mit hjerte

‣ Forfatter: Anette Vinther JensenChristina Holgård Sørensen

‣ Illustrator: Niklas Antonson

‣ Forlag: Alinea

‣ Udgivelsesår: 2024

‣ Pris: 379.95 kr.

‣ Målgruppe:fra 12 år

‣ Sidetal: 100 sider

‣ Sværhedsgrad: Lix 16

‣ ISBN: 9788723570260

Man skal aldrig undervurdere glæden og smerten ved den første forelskelse, og man skal huske, at en ferieflirt kan ende med at blive en gave og foreviges i hjertet, selvom kærligheden ikke kan fortsætte. Hele dette kærlighedsrepertoire er indeholdt i denne lille letlæste ungdomsroman og krydret med Spaniens varme sol og en hemmelig strand, hvor morild bidrager til romantikken.

”Jeg ville vitterligt ønske, at det var så nemt. Bare trykke på en knap. Pling! Og så var Lærke glemt.”

Hans er taget til Spanien efter 10. klasse sammen med vennen Mads Emil for at holde ferie og især for Mads Emils vedkommende for at feste og score damer. Hans har ikke samme behov som vennen, da han er lagt ned af kærestesorg. På deres hotel arbejder den jævnaldrende Alba fra Danmark, hvor hun tjener penge ved hotelarbejdet til et nært forestående high schoolophold i Californien. Hans er overbevist om, at han aldrig kommer sig over Lærke, og Alba vil ikke involvere sig i en kærlighedsrelation, fordi hun efter ferien skal til Californien. Jeg er ret sikker på, at I gætter, at både Hans og Alba glemmer alt om kærlighedssorg og fornuft og falder i hinandens arme, og de nøjes ikke med kram, men har sex på en hemmelige strand oplyst af morild.

Historien er sød, og den falder ind i ungdomslivets udfordringer med kærlighed og diverse valg, men heldigvis ender den ikke sødladent. Hans tager tilbage til Danmark, og Alba holder fast i planen om High School i Californien. ”Jeg vil altid bære dig i mit hjerte”, skriver Alba til Hans, og det løfte sætter punktum i historien.

Alba og Hans skiftes til at have synsvinklerne i fortællingen med et kapitel hver ad gangen, men dette litterære greb er understøttet af en tydelig markering af navnet på fortælleren samt dag og klokkeslæt. Det er en fin læseguide, der udover den lave lix bidrager til forståelse.

I mit hjerte er en del af ALINEA SORT LÆSEKLUB, som henvender sig til unge 12-16 år. Denne historie har med lix 16 også en blid tilgang til kærligheds/sex-temaet. Mange danske ungdomsbøger viser livet detaljeret, som det ægte udfolder sig. Det er en sympatisk og ligeværdig henvendelse, men som mennesker er forskellige, så er det ikke alle unge mennesker, der har behov for ucensurerede billeder af virkeligheden. Med “I mit hjerte” har man en forsigtig og læsetilgængelig historie om den første kærlighed til den del af samlingen, der fungerer som fritidslæsning.

Den ikke helt realistiske forside er sat sammen af Niklas Antonson, og den vil helt sikkert tiltrække målgruppen med en flot bikinimave og en krop halvt dyppet i havvand stående på et koralrev i fokus.

Sæt “I mit hjerte” på en udstilling på biblioteket med titlen  ’Sommerens hedeste flirt’, så kommer den hurtigt i et ungt menneskes rejsekuffert.

Anmeldelsen er skrevet af Betina Falsing

Gode historier er flyvende kufferter, der bringer os udover horisonten, hvor nye historier begynder. Denne rejse forsyner små mennesker med en bagage fuld af fremmederfaringer, som skaber livsduelighed og lykke. Som bibliotekar og som Betina har det, de sidste 25 år, været min mission at være rejseleder og sætte børn og unge ombord på de flyvende kufferter og ud på de vildeste dannelsesrejser i litteraturens verden. Jeg har selv taget rejsen, inden jeg tilbyder dem en billet, for jeg læser stort set alt og også ganske bredt, da vi som mennesker er forskellige. Glæden ved jobbet som dannelsesrejseleder rækker udover bibliotekarens formelle arbejdstid, og jeg arbejder efter arbejde med at sælge billetter i udsatte boligområder, jeg skriver artikler og jeg sidder i juryen for Kulturministeriets Forfatterpris.