Kurt Komet & Rex – Pakkepost til hele universet

‣ Forfatter: Morten Dürr

‣ Illustrator: Patrick Steptoe

‣ Forlag: Forlaget Plot

‣ Udgivelsesår: 2022

‣ Pris: 199 kr.

‣ Målgruppe:6 -10 år

‣ Sidetal: 70

‣ Sværhedsgrad: Lix 17

‣ ISBN: 9788792789693

”Kurt er kun ni år.

Alligevel har Kurt sin helt egen raket.

Han har også et sejt job.

Kurt er raket-bud.

Han flyver rundt i hele universet

med pakker til planeter langt borte.”

Her i Kurt Komet & Rex – Pakkepost til hele universet giver forfatteren Morten Dürr og den prisvindende illustrator Patrick Steptoe den fuld gas og rejser sammen ud i det ydre rum fyldt med planeter, fantasi og sjove navne i en fjern fremtid.

Her er niårige Kurt Komet blevet ansat som raketbud og rejser i sin raket rundt mellem planeterne sammen med sin trofaste robothund Rex.

At arbejde som pakkebud for den krævende Nixen Bixen kræver sin dreng, men med sig har han sin trofaste hjælper Rex som assistent. Det er også nødvendigt, når man tager de mange udfordringer i betragtning de to møder undervejs på deres rute.

Universet er uendeligt og fyldt med planeter med navne som Prut, Plask, Gamle Glubske, Skrål og Guf. Det er tit udfordrende at skulle aflevere pakker i det ydre rum. Det går ikke ligefrem af sig selv, arbejdet er både farligt og aldrig kedeligt, men posten skal ud. Kurt gør alt hvad han kan for at udføre sit arbejde bedst muligt og aflevere pakkerne til tiden.

Tekst og billedside går i fortællingen op i en højere enhed. De supplerer på bedste måde hinanden undervejs i løjerne. Fortællingen er virkelig letlæst og anbefales til højtlæsning fra 6 og selvlæsning fra 8-års alderen.

Hunden Rex er en fjern slægtning til tegneseriefigurer som hundene Idefix og Terry. Han er sin vens allerbedste ven og hjælper. Rex og hans samspil med Kurt Komet er det værd at give lidt ekstra opmærksomhed når de to er på eventyr, når de to drøner rundt i Kurt Komets flotte rumraket ”Sølvpil.”

Patrick Steptoe har tilført fortællingen en særdeles levende og udtryksfuld billedside, der på bedste måde folder universet om Kurt Komet ud. Her er mere end nok at se på mens fortællingen læses op, og til at navigere mellem, hvis man selv læser.

Morten Dürrs tekst er fuld af fantasi, gentagelser, rytme og pakker med sand til Sahara hvor Sanddykkerne bor.  Kurt Komet & Rex – Pakkepost til hele universet er godt nok letlæst, men fyldt med ord- og sprogleg.

Historien holder, figurerne holder, tegningerne holder og det gør hele ideen bag Kurt Komet også. Billedfortællingen anbefales varmt til brug i indskolingens danskundervisning, til frilæsning og oplæsning derhjemme.

Forfatter Morten Dürr

Illustrator Patrick Steptoe

Anmeldelsen er skrevet af Søren Fanø

Søren Fanø Søren er oprindeligt uddannet som lærer, cand.pæd. og Master i børnelitteratur og tidligere lektor i dansk ved VIA UC. Han har interesseret sig for børne- og ungdomslitteratur og formidlingen af den gennem mange år og er forfatter til både bøger og artikler om denne. Han har været tilknyttet indstillingskomiteen til Kulturministeriets Forfatterpris for børn og unge og Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Er særligt interesseret i den litteratur, der er rettet mod børn og unge i skolealderen, og som kræver formidling. Har en særlig svaghed for billedfortællinger i alle afskygninger.