Omega Waffe

‣ Forfatter: Kristoffer Jacob Andersen

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2013

‣ Pris: 259,95

‣ Målgruppe:13+

‣ Sidetal: 272

‣ ISBN: 9788702142792

I bogen Omega Waffe møder vi hovedpersonen Toke, som er på vej i bus til en lejrskole sammen med sine klassekammerater. På vejen derhen kører chaufføren bussen gennem den lille jyske by Helved (nej, det er ikke digterisk frihed, den findes skam) og det skulle han aldrig have gjort; i bedste gyserstil er det nemlig gået helt af helvede til i Helved. Chaufføren bliver skudt og læreren ekspederet af en gal øksemorder da han forlader bussen for at undersøge sagens sammenhæng. Sammen med tre af sine klassekammerater: bedstevennen Mads, pigen Mia (som han er hemmeligt forelsket i) og Jannick, er det nu op til Toke at undslippe den plagede by, før den tager livet af dem. Men det er lettere sagt end gjort, for det omkringliggende område er mineret og der er postet snigskytter ved udkørselsvejene. For ikke at tale om, at den gale øksemorder ikke er et isoleret tilfælde, men resultatet af en luftbåren virus der inficerer sine ofre med en ekstrem aggressiv form for paranoia.

Omega Waffe er skruet sammen som plottet på en effektiv splatterfilm – tænk “28 dage” i bogform, bare til et yngre publikum. Gyserklicheerne klasker gennem luften, så det driver ned af væggene og personerne er de velkendte typer, som for eksempel nørden, bøllen og den skumle præst – det kræver, at man som læser ikke åbner bogen med alt for store krav til det litterære niveau, men den har helt klart potentiale som lokkemiddel til de læsetrætte, der sætter pris på splatter, masser af action og meget få pauser undervejs.

Anmeldelsen er skrevet af Sarah Louise Ann Novak

Uddannet Cand. scient. bibl. Til daglig slår hun sine folder som børnebibliotekar på Vangede Bibliotek, hvor hun udtænker skumle planer for den litterære indoktrinering af bibliotekets lånere. Det er endnu ikke lykkedes hende at læse samtlige titler i børnebiblioteket, men hun har gjort et hæderligt forsøg. Man finder hende fortrinsvis foran hylderne med fantasy-, science fiction- og gyserlitteratur, men i realiteten er hun stort set altlæsende – når hun altså ikke spiller computerspil, strikker, syr eller forsøger at tale sin ene kat fra at overtage verdensherredømmet.