Stenfjæs siger stop

‣ Forfatter: Lars Daneskov

‣ Illustrator: Charlotte Pardi

‣ Forlag: Høst & Søn

‣ Udgivelsesår: 2019

‣ Pris: 199

‣ Målgruppe:6-10 år

‣ Sidetal: 136

‣ ISBN: 9788763859967

Dette er tredje og sidste bog om Stenfjæs, den lille sten, der har givet Lulu lejlighed til at ønske sig alt muligt. Hun kan ønske sig lige det, hun vil. Uheldigvis har lillebroderen Morgan, der ellers er bedst til at savle og sige uforståelige lyde, også fået fingre i Stenfjæs for en kort bemærkning, og han har ønsket sig MAD (så han får enorme mængder af lasagne og hotdogs) og at blive STØRRE.

Nu bliver Morgan kæmpestor, og der sker i det hele taget meget rod i byen og i Lulus familie. Det hele bliver lidt for meget, og det slutter med, at Lulu ønsker sig tilbage til startpunktet, hvor ingen ønsker var opfyldt.

Sådan er det med ønsker. Man ved ikke altid, hvad der er bedst for én selv. Og til tider ønsker man sig noget, man – set i bakspejlet – helt klart ikke ønskede sig.

Også denne Stenfjæs-bog er illustreret af Charlotte Pardi. Hun får Lulu, Morgan og den Lucky-Luke-lignende cowboy til at være levende for læseren.

Det er en bog, der er velegnet til oplæsning. Den er sjov, den er overraskende, den har afsæt i en genkendelig hverdag for mange familier – og Lulu er en kvik pige, man gerne vil følge.

 

Lars Daneskov

Charlotte Pardi

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg,Medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere. Favoritbørnelitteratur: