Stjernestøv – den bedste løgn 

‣ Forfatter: Karen Vad Bruun

‣ Illustrator: Jenny Kempe

‣ Forlag: Corto

‣ Udgivelsesår: 2020

‣ Pris: 149

‣ Målgruppe:Læsselv 8-11 

‣ Sidetal: 72 

‣ ISBN: 9788793497795

Stjernestøv – den bedste løgn er det 5. bind i serien Stjernestøv, der følger Selma og Lulu. Serien handler om venskaber og drømmen om at blive stjerne. Det er ikke altid nemt at passe ind, og det bliver ikke nemmere, når premieren for den film man medvirker i er lige rundt om hjørnet. Selma havde ellers lige fundet sin plads i klassen igen, hun nyder at være “normal”, men nu ligger premieren for den film hun har medvirket i og lurer om 2 uger.

Ligesom de øvrige bøger i serien er den skrevet i et let og forståeligt sprog. Kapitlerne er i en passende længde og der er god linjeafstanden med korte overskuelige sætninger. Handlingen er genkendelig for målgruppen men med et lille tvist af stjernestøv.

Fin læsselv bog fra omkring 8 årsalderen – Skrevet i lix 20   

 

Anmeldelsen er skrevet af Nina Færge Rabjerg

Nina er uddannet lærer (2014) og Cand. Pæd. i didaktik dansk med speciale i litterær vurdering af børnelitteratur (2020). Hun arbejder delvist som lærer og delvist som freelanceskribent, hvor hun udarbejder undervisningsmateriale til skønlitterære værker. Nina elsker bøger og specielt børne- og ungdomslitteratur - fra smukke billedbøger over skæve grafiske romaner til den gode fortælling.